Republikeinen scharen zich achter Trump na aanklacht

Nieuws
Republikeinse bondgenoten en rivalen van Donald Trump hebben donderdag de aanklacht tegen de voormalige Amerikaanse president aan de kaak gesteld als een politiek gemotiveerde poging om zijn presidentskandidatuur in 2024 te laten ontsporen.
anp
vrijdag 31 maart 2023 om 03:02
Afbeelding
beeld anp
anp

Republikein en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy haalde uit naar aanklager Alvin Bragg, een Democraat die het strafrechtelijk onderzoek naar Trump leidt.

Elise Stefanik, Republikein en lid van het Huis van Afgevaardigden, hekelde de aanklacht als ‘ongekende verkiezingsinmenging’ en een ‘politieke heksenjacht’. ‘Radicaal extreemlinks zal voor niets stoppen om Joe Bidens belangrijkste politieke tegenstander te vervolgen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024’, zei ze.

Ron DeSantis, de gouverneur van Florida die gezien wordt als Trumps belangrijkste rivaal voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2024, noemde de aanklacht ‘on-Amerikaans’. Hij beschuldigde Bragg ervan ‘de wet op te rekken om een politieke tegenstander in het vizier te krijgen’.

Trumps Republikeinse oud-bondgenoot Jim Jordan beperkte zijn reactie tot één woord: ‘Schandalig’, twitterde hij.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Luchtalarm in grote delen van Oekraïne, ook in Kyiv

In grote delen van Oekraïne loeit in de nacht van zaterdag op zondag het luchtalarm. In Kyiv is volgens burgemeester Vitali Klitsjko de luchtverdediging actief. 'Ontploffingen in Kyiv', schrijft Klitsjko op Telegram.

Afbeelding

Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook.

Afbeelding

Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Afbeelding

Franse film Anatomy of a Fall wint Gouden Palm

De Franse film Anatomy of a Fall heeft zaterdagavond de Gouden Palm gewonnen. Regisseur Justine Triet is de derde vrouw die de prestigieuze filmprijs van het festival in Cannes ooit heeft gewonnen.

Afbeelding

Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water.

Afbeelding

Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.