Gouverneur DeSantis: geen meewerking uitleveringsverzoek Trump

Nieuws
In een reactie op de aanklacht door een grand jury in Manhattan tegen Donald J. Trump, noemt Trumps rivaal en gouverneur van Florida Ron DeSantis de aanklacht ‘on-Amerikaans’. Hij zei verder dat hij ‘niet zal meewerken aan een uitleveringsverzoek gezien de twijfelachtige omstandigheden’ rond de aanklacht, die hij onderdeel noemt van een ‘politieke agenda’.
anp
vrijdag 31 maart 2023 om 03:00
Afbeelding
beeld anp
anp

Trump is door een grand jury in New York aangeklaagd na een onderzoek naar zwijggeld betaald aan pornoster Stormy Daniels. Trump noemt de aanklacht ‘een heksenjacht’. ‘Dit is politieke vervolging en inmenging in verkiezingen op het hoogste niveau in de geschiedenis’, aldus Trump.

Hij spreekt over zichzelf als ‘een volledig onschuldig persoon’ die aangeklaagd wordt in wat hij een ‘daad van flagrante verkiezingsinmenging’ noemt. Verder stelt hij dat ‘deze heksenjacht een enorm averechts effect zal hebben op Joe Biden’.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Luchtalarm in grote delen van Oekraïne, ook in Kyiv

In grote delen van Oekraïne loeit in de nacht van zaterdag op zondag het luchtalarm. In Kyiv is volgens burgemeester Vitali Klitsjko de luchtverdediging actief. 'Ontploffingen in Kyiv', schrijft Klitsjko op Telegram.

Afbeelding

Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook.

Afbeelding

Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten.

Afbeelding

Franse film Anatomy of a Fall wint Gouden Palm

De Franse film Anatomy of a Fall heeft zaterdagavond de Gouden Palm gewonnen. Regisseur Justine Triet is de derde vrouw die de prestigieuze filmprijs van het festival in Cannes ooit heeft gewonnen.

Afbeelding

Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water.

Afbeelding

Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.