UWV biedt werkgevers oplossingen voor ‘zeer krappe’ arbeidsmarkt

Nieuws
Ondanks een lichte daling van het aantal vacatures was de arbeidsmarkt eind vorig jaar ‘zeer krap’. Dat meldt uitkeringsinstantie UWV, die verwacht dat bedrijven ook dit jaar nog moeite zullen hebben met het werven van nieuw personeel. Daarom heeft het UWV een aantal mogelijke oplossingen in kaart gebracht waar werkgevers mee aan de slag kunnen.
anp
dinsdag 28 maart 2023 om 06:30
Afbeelding
beeld anp
anp

Arbeidsmarktadviseur bij het UWV Frank Verduijn spreekt van een nieuw ‘eindejaarsrecord’, nadat de arbeidsmarkt eind 2021 op het krapste niveau zat dat het UWV ooit had gemeten. ‘De krapte zal waarschijnlijk voorlopig aanhouden, dus dat noopt ons om anders te kijken naar de arbeidsmarkt en het werven van nieuwe medewerkers’, meent Verduijn.

Om werkgevers daarin tegemoet te komen, komt het UWV met in totaal 34 mogelijke oplossingen. Die moeten dienen als inspiratie. ‘Werkgevers kunnen zelf bekijken welke oplossingen voor hen van toepassing zijn. Want niet elke oplossing past natuurlijk bij elke organisatie’, stelt Stef Molleman, eveneens arbeidsmarktadviseur bij het UWV.

Een van de oplossingen omvat bijvoorbeeld het kijken naar vaardigheden in plaats van diploma’s of ervaring van te werven personeel. Ook zijn er oplossingen die ervoor moeten zorgen dat huidig personeel niet wegloopt. Daarbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan ontwikkelingstrajecten binnen functies of de bedrijven zelf.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Erdogan roept op tot eenheid, haalt uit naar Kilicdaroglu

De herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Turken opgeroepen 'in eenheid en solidariteit' samen te komen. Dat deed hij in de nacht van zondag op maandag tijdens een speech voor duizenden aanhangers in Ankara.

Afbeelding

Spaanse sociaaldemocraten verliezen in regionale verkiezingen

De sociaaldemocraten (PSOE) van premier Pedro Sánchez hebben flink verloren in de regionale en gemeenteraadsverkiezingen die zondag in Spanje werden gehouden.

Afbeelding

Wereldleiders feliciteren Turkse president Erdogan met verkiezing

Nu de Turkse kiesraad officieel bevestigd heeft dat Recep Tayyip Erdogan opnieuw gekozen is tot president van zijn land, stromen uit de hele wereld de felicitaties binnen.

Afbeelding

Premier Rutte feliciteert Erdogan met herverkiezing

Premier Mark Rutte heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gefeliciteerd met zijn herverkiezing. 'Ik wens hem alle succes de komende jaren.

Afbeelding

Erdogan wint de Turkse presidentsverkiezing

Recep Tayyip Erdogan heeft de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen gewonnen. Volgens de Hoge Kiesraad kreeg de zittende president met nagenoeg alle stemmen geteld 52,14 procent van het electoraat achter zich, tegen 47,86 procent voor zijn tegenstrever Kemal Kilicda..

Afbeelding

Turkse Nederlanders vieren toeterend de Turkse verkiezingsuitslag

In meerdere steden wordt gevierd dat Recep Tayyip Erdogan waarschijnlijk de Turkse verkiezingen heeft gewonnen. Veel Turken zijn met de nationale vlag van Turkije in de auto gestapt om rond te rijden en te toeteren of staan met de vlag op straat te zwaaien.