Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname

Nieuws
Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die diverse modemerken bezit zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt "een vrij grote groep werknemers" hun baan. Scotch & Soda zal door de overname in "geselecteerde markten" actief blijven, waaronder Nederland.
anp
maandag 27 maart 2023 om 09:18 aangepast 11:27
Afbeelding
beeld anp
anp

De Nederlandse tak van Scotch & Soda ging vorige week failliet. De buitenlandse winkels werden daardoor niet geraakt, maar volgens curator Berkenbosch konden de twee niet zonder elkaar. Hij was dan ook op zoek naar een partij die interesse had in beide kanten van het bedrijf. In Nederland telt Scotch & Soda circa dertig zaken en achthonderd medewerkers, wereldwijd gaat het om ongeveer 260 winkels en zo'n tweeduizend werknemers. Verder wordt de kleding van het merk in zo'n 7000 winkels wereldwijd verkocht.

Berkenbosch noemt Scotch & Soda een "echt Amsterdams merk", waarvan de kleding volgens hem ook in Amsterdam zelf wordt ontworpen. Blue Star Alliance wil daar niet aan tornen. "Scotch & Soda is een chique, eigentijds lifestylemerk dat staat voor de vrije geest van Amsterdam en ook als zodanig wordt herkend door consumenten overal ter wereld", aldus operationeel directeur Ralph Gindi van het Amerikaanse bedrijf.

Wereldwijd lifestyle-merk

Bluestar heeft een portefeuille van modemerken in beheer. Het Amerikaanse bedrijf zegt dat het dankzij zijn kennis en netwerk "de mogelijkheid heeft om een niche-merk tot een zichtbaar wereldwijd lifestyle-merk te maken". "Elk merk wordt op een unieke manier gepositioneerd met behoud van het merkerfgoed en de merkwaarde."

Er was de nodige interesse in Scotch & Soda, laat curator Berkenbosch weten. "Het voorstel van Bluestar Alliance was verreweg de beste deal."

Pas als de overname is afgerond zal Bluestar definitief bepalen in welke markten Scotch & Soda actief blijft. Dan zal ook pas duidelijk worden hoeveel banen er zullen verdwijnen en waar. Die afronding wordt in de komende weken verwacht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tweede Kamer wil niet dat Hongarije voorzitter van EU wordt

De Tweede Kamer wil niet dat Hongarije volgend jaar roulerend voorzitter van de Europese Unie wordt. Ook het Europees Parlement voelt hier niks voor. Het land van premier Viktor Orbán neemt de invloedrijke voorzittershamer van de EU op 1 juli volgend jaar voor een half jaar over.

Afbeelding

Amerikaanse sancties tegen bedrijven gelinkt aan conflict Soedan

De Verenigde Staten hebben donderdag sancties opgelegd aan vier bedrijven die winst maken en bijdragen aan het conflict in Soedan. Zij worden gelinkt aan de Soedanese krijgsmacht en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF), die sinds halverwege april verwikkeld zijn in een g..

Afbeelding

Staatssecretaris: overgewichtcijfers jongeren zijn heel zorgelijk

Dat een op de vier Nederlandse jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar overgewicht heeft, vindt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) 'heel zorgelijk voor onze gezondheid'.

Afbeelding

Ahold-Delhaize lager op Damrak na gestegen inflatie Nederland

Supermarktconcern Ahold-Delhaize eindigde donderdag bij de grote verliezers in de Amsterdamse AEX-index. In Nederland steeg de inflatie in mei opnieuw, wat slecht nieuws kan zijn voor de verkopen van supermarkten.

Afbeelding

Belastingbetaler krijgt vanaf eind 2024 eigen belangenbehartiger

Een speciale belangenbehartiger moet vanaf eind 2024 opkomen voor de belastingbetaler, bijvoorbeeld als deze in conflict raakt met de fiscus.

Afbeelding

Rutte: eerste tekenen dat migrantenstroom via Tunesië vermindert

Er zijn tekenen dat de illegale migrantenstroom vanuit Tunesië naar EU-landen Malta en Italië afneemt. Volgens premier Mark Rutte lijken de lopende gesprekken met het Noord-Afrikaanse land om maatregelen te treffen effect te hebben.