Micha Wertheim verzorgt oudejaarsconference 2023 op NPO

Nieuws
Cabaretier Micha Wertheim gaat dit jaar de oudejaarsconference voor de NPO verzorgen. Dat heeft BNNVARA maandag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de 50-jarige cabaretier de eindejaarsshow verzorgt.
anp
maandag 27 maart 2023 om 02:21
Afbeelding
beeld anp
anp

Zijn impresariaat Bunker Theaterzaken laat op de website weten dat de show Micha Wertheim Voor Twaalven heet. De cabaretier zal vanaf begin november met de voorstelling door het land toeren. De kaartverkoop is volgens de website in sommige theaters al van start gegaan.

Het nieuws werd bekendgemaakt na de uitzending zondagavond van de tv-registratie van zijn voorstelling Micha Wertheim Voor Heel Even. Over de inhoud van de voorstelling is niets bekend. ‘Eindelijk is het zover, uw lievelingscabaretier, die door anderen niet begrepen wordt, maar die u wel kunt waarderen, mag het oude jaar afsluiten op NPO1’, staat op de website van Bunker Theaterzaken. ‘U kunt daar bij zijn. Live, en rechtstreeks vanuit het theater. Hoe dat kan? Dat zal op de avond zelf moeten blijken.’

De oudejaarsconference werd afgelopen jaar voor de derde maal door Claudia de Breij verzorgd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

Afbeelding

Rover: ProRail laat reizigers Amsterdam - Londen in de kou staan

Rover heeft er geen enkel begrip voor dat door werkzaamheden op station Amsterdam Centraal vanaf juni volgend jaar maandenlang geen treinen rijden tussen Amsterdam en Londen.

Afbeelding

Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

Bij een treinongeval in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Er is sprake van zeker tweehonderd gewonden en gevreesd wordt dat tientallen mensen zijn omgekomen. Een aantal rijtuigen van een passagierstrein ontspoorde na een botsing met een goederentrein.

Afbeelding

Adviescollege betreurt dat VWS niet sneller informatie openbaart

Het besluit van zorgminister Ernst Kuipers om niet alle aanbevelingen op te volgen om meer en sneller opgevraagde overheidsinformatie te openbaren, valt slecht bij het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI).

Afbeelding

Activist die undercover ging bij slachterij zelf verdachte

Dierenactivist Roel Binnendijk, die undercover ging bij slachterij Gosschalk in Epe en daar ernstige misstanden vaststelde, wordt zelf verdacht van dierenmishandeling. Dat zegt hij in een interview in NRC en zijn deze week verschenen boek Onder de Beesten.

Afbeelding

Hoekstra naar Suriname voor herdenking afschaffing slavernij

Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) woont op 1 juli in Paramaribo de herdenking bij van de afschaffing van de slavernij. Hij doet dat op uitnodiging van de Surinaamse regering.