Poetin: we bouwen niet aan een militair bondgenootschap met China

Nieuws
De Russische president Vladimir Poetin zegt niet aan een militair bondgenootschap met China te werken. De landen werken volgens hem wel samen op militair vlak, maar dat zou geen bondgenootschap zijn.
anp
zondag 26 maart 2023 om 11:42
Afbeelding
beeld anp
anp

‘We hebben niets te verbergen. Alles wat wij samen doen is bekend en iedereen kan dat zien, alles is transparant’, aldus Poetin zondag. De president beschuldigde het Westen ervan wel een nieuwe ‘as’ te willen bouwen. Hij vergeleek het met de samenwerking tussen Duitsland, Italië en Japan in de Tweede Wereldoorlog.

Die uitspraak past bij het beeld dat Rusland probeert te schetsen over Oekraïne. Dat land zou volgens de Russen worden geregeerd door nazi’s. De inval van Rusland in Oekraïne zou ook alleen zijn gericht op het omver werpen van het regime. De oorlog duurt ondertussen meer dan een jaar.

Onder meer rond de stad Bachmoet wordt nog hevig gevochten. De Russen dachten eerder die stad al zo goed als overgenomen te hebben, maar het lukt de Oekraïners de laatste tijd steeds beter om stand te houden, zegt de legerleiding.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Biden in toespraak:

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.

Afbeelding

Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Afbeelding

Brand op vrachtschip in Dordrecht

Op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot, en woedt zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Afbeelding

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de groot..

Afbeelding

Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster.

Afbeelding

Grote bosbrand in Oisterwijk onder controle

In een bosgebied in Oisterwijk heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio heeft de rook niet voor overlast gezorgd op het Intents festival, dat in de buurt aan de gang is.