Toezichthouder: gastekort Duitsland volgend jaar niet uitgesloten

Nieuws
Het is niet uitgesloten dat Duitsland volgende winter kampt met een gastekort. Dat meldt de voorzitter van BNetzA, Klaus Müller, in de Duitse krant Rheinische Post. BNetzA is de federale toezichthouder voor energie, gas, telecom, post en spoorwegen.
anp
zondag 19 maart 2023 om 12:21
Afbeelding
beeld anp
anp

Vooralsnog is Duitsland goed de winter doorgekomen. Maar Müller waarschuwt voor een mogelijk strenge winter in 2023 en 2024. Daardoor zullen huishoudens en bedrijven minder op energie kunnen besparen, vertelt Müller tegen de krant. Hij zou ‘blij’ zijn als Duitsland op 1 mei nog beschikt over ruim de helft van zijn gasvoorraad. De voorraad is nu nog voor ongeveer 64 procent gevuld.

Voor dit jaar zijn de temperaturen relatief hoog in Noordwest-Europa. Daardoor hebben Europese landen nog weinig beroep hoeven doen op de gasvoorraden. Het stookseizoen loopt bovendien ten einde.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Twee voetgangers ernstig gewond na aanrijding in Valkenburg

Twee voetgangers zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij rond 02.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden aangereden door een voertuig op de Wilhelminalaan in Valkenburg, meldt de politie in de provincie Limburg.

Afbeelding

Leger Oekraïne: opnieuw luchtaanvallen in de buurt van Kyiv

In de nacht van zaterdag op zondag is opnieuw in heel Oekraïne het luchtalarm afgegaan. Luchtafweersystemen zijn in de vroege uren van zondag druk bezig met het afslaan van luchtaanvallen in de buurt van Kyiv, laat de militaire top in die hoofdstad weten via Telegram.

Afbeelding

Noord-Korea veroordeelt vergadering VN-Veiligheidsraad

Noord-Korea veroordeelt het feit dat de VN-Veiligheidsraad een vergadering heeft gehouden over de recente poging van het land om een militaire spionagesatelliet te lanceren.

Afbeelding

Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.

Afbeelding

Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

Afbeelding

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.