Toezichthouder: gastekort Duitsland volgend jaar niet uitgesloten

Nieuws
Het is niet uitgesloten dat Duitsland volgende winter kampt met een gastekort. Dat meldt de voorzitter van BNetzA, Klaus Müller, in de Duitse krant Rheinische Post. BNetzA is de federale toezichthouder voor energie, gas, telecom, post en spoorwegen.
anp
zondag 19 maart 2023 om 12:21
Afbeelding
beeld anp
anp

Vooralsnog is Duitsland goed de winter doorgekomen. Maar Müller waarschuwt voor een mogelijk strenge winter in 2023 en 2024. Daardoor zullen huishoudens en bedrijven minder op energie kunnen besparen, vertelt Müller tegen de krant. Hij zou ‘blij’ zijn als Duitsland op 1 mei nog beschikt over ruim de helft van zijn gasvoorraad. De voorraad is nu nog voor ongeveer 64 procent gevuld.

Voor dit jaar zijn de temperaturen relatief hoog in Noordwest-Europa. Daardoor hebben Europese landen nog weinig beroep hoeven doen op de gasvoorraden. Het stookseizoen loopt bovendien ten einde.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Medeoprichter van Intel Gordon Moore (94) overleden

Intel-medeoprichter Gordon Moore is vrijdag in zijn woning op Hawaï overleden. Moore, die 94 jaar oud werd, is vooral bekend van zijn voorspelling dat de rekenkracht van computerchips elk jaar, later bijgesteld naar elke twee jaar, verdubbelt.

Afbeelding

VS klagen Russische infiltrant strafhof Den Haag aan

De Verenigde Staten klagen de Rus aan die vorig jaar onder een valse Braziliaanse identiteit probeerde te infiltreren bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De Amerikanen beschuldigen hem van spionage en diverse vormen van fraude.

Afbeelding

Geen celstraf voor man die ruim duizend manuscripten stal

De man die zich als anderen voordeed om zo aan ruim duizend nog niet gepubliceerde boeken te komen, is aan een gevangenisstraf ontkomen. Tegen de 30-jarige Italiaan was een jaar cel geëist, maar een rechter in New York oordeelde volgens The New York Times dat hij al lang genoeg..

Afbeelding

Vrouw en hond doodgereden in IJmuiden, drie personen aangehouden

Een automobilist heeft vrijdagavond in IJmuiden een vrouw en haar hond doodgereden en is daarna doorgereden. Later op de avond meldden zich op het politiebureau drie personen. Zij zijn aangehouden. Hun rol bij het verkeersongeval wordt onderzocht, meldt de politie.

Afbeelding

Man door geweld omgekomen in Brabantse Wouwse Plantage

In het Brabantse Wouwse Plantage is een man omgekomen na een 'geweldsincident', meldt de politie vrijdagavond. Het incident gebeurde aan de Julianaweg. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

Afbeelding

Aanklager van Trump met dood bedreigd

De New Yorkse aanklager Alvin Bragg die een onderzoek leidt naar de Amerikaanse ex-president Donald Trump, is met de dood bedreigd. In het gebouw met het kantoor van Bragg is een envelop afgeleverd met een kaart met daarop de tekst: Alvin, ik ga je vermoorden.