Dode en gewonden bij ongeluk met minibus in Antwerpen

Nieuws
Bij een ongeluk met een minibus in Antwerpen in de nacht van zaterdag op zondag is de bestuurder om het leven gekomen. De zestien andere inzittenden raakten gewond. Een 15-jarige jongen verkeert volgens de Belgische politie in levensgevaar.
anp
zondag 19 maart 2023 om 10:38 aangepast 11:30
Afbeelding
beeld anp
anp

Eerder sprak de politie over negentien inzittenden, onder wie de chauffeur. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Afgezien van de zwaargewonde tiener, liepen zij allemaal lichte verwondingen op.

Het ongeluk gebeurde rond 03.30 uur. De bus met een groep Britten aan boord reed in een bocht met hoge snelheid tegen een paal nadat de bestuurder in de bocht de controle over het stuur had verloren. Het voertuig belandde daarna op z'n kant.

Aanrijding voor de crash

Kort voor de crash had de minibus een lichte aanrijding met een auto. De bestuurder van die wagen verkeerde in shock volgens de politie.

Het is niet duidelijk waarom de minibus op zo'n hoge snelheid reed. Volgens Vlaamse media was de groep Britten op de terugweg naar Londen na een familiebezoek in Antwerpen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Geen celstraf voor man die ruim duizend manuscripten stal

De man die zich als anderen voordeed om zo aan ruim duizend nog niet gepubliceerde boeken te komen, is aan een gevangenisstraf ontkomen. Tegen de 30-jarige Italiaan was een jaar cel geëist, maar een rechter in New York oordeelde volgens The New York Times dat hij al lang genoeg..

Afbeelding

Vrouw en hond doodgereden in IJmuiden, drie personen aangehouden

Een automobilist heeft vrijdagavond in IJmuiden een vrouw en haar hond doodgereden en is daarna doorgereden. Later op de avond meldden zich op het politiebureau drie personen. Zij zijn aangehouden. Hun rol bij het verkeersongeval wordt onderzocht, meldt de politie.

Afbeelding

Man door geweld omgekomen in Brabantse Wouwse Plantage

In het Brabantse Wouwse Plantage is een man omgekomen na een 'geweldsincident', meldt de politie vrijdagavond. Het incident gebeurde aan de Julianaweg. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

Afbeelding

Aanklager van Trump met dood bedreigd

De New Yorkse aanklager Alvin Bragg die een onderzoek leidt naar de Amerikaanse ex-president Donald Trump, is met de dood bedreigd. In het gebouw met het kantoor van Bragg is een envelop afgeleverd met een kaart met daarop de tekst: Alvin, ik ga je vermoorden.

Afbeelding

'Nederlandse' VN-Waterconferentie eindigt met 700 toezeggingen

Tijdens de VN-Waterconferentie van de afgelopen dagen, mede georganiseerd door Nederland, hebben landen en organisaties ongeveer zevenhonderd toezeggingen gedaan voor hoe zij beter omgaan met water.

Afbeelding

Pharming na toelating medicijn grote winnaar op Amerikaanse beurs

De Leidse biotechnoloog Pharming maakte vrijdag een koerssprong op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Beleggers reageerden enthousiast toen naar buiten kwam dat het bedrijf, dat jaren terug bekendheid verwierf door de genetisch gemanipuleerde stier Herman, in de Verenigde Staten t..