BBB in Gelderland ruim dubbel zo groot als nummer twee VVD

Nieuws
De BoerBurgerBeweging (BBB) is met groot machtsvertoon de grootste partij in Gelderland geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen, blijkt uit gegevens van de Verkiezingsdienst van het ANP. Nummer twee de VVD kwam met 10 procent van de stemmen niet eens in de buurt van de winnaar die een score van 23,6 procent boekte.
anp
vrijdag 17 maart 2023 om 16:30
Afbeelding
beeld anp
anp

Achter de VVD werden de PvdA (8,9 procent) en GroenLinks (8,1) de derde en vierde partij. Forum voor Democratie, vier jaar geleden nog de tweede partij met 13,4 procent, deed het ook in Gelderland slecht met 2,6 procent.

De opkomst lag met 62,8 procent ruim 4 procentpunten hoger dan bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2019.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VDL kondigt massaontslagen aan bij autofabriek Nedcar

Bij autofabriek Nedcar in Born verdwijnen per 1 november ruim 1800 banen. De ploegendiensten worden dan teruggebracht van twee naar een, maakte moederbedrijf VDL donderdag bekend.

Afbeelding

Rutte pleit voor meer steun aan Oekraïne, juist ook bij tegenslag

Als het minder goed zou gaan voor Oekraïne in de strijd tegen Rusland moet Europa volgens premier Mark Rutte niet afhaken, maar juist meer humanitaire, financiële en militaire steun geven.

Afbeelding

Kamerleden zinnen op stappen tegen KLM vanwege schenden afspraken

Tweede Kamerleden zijn woest over de conclusies van een onafhankelijk toezichthouder dat vliegtuigmaatschappij KLM, tot dusver ongestraft, de voorwaarden voor staatssteun tijdens de coronacrisis heeft geschonden. Ze zinnen op vervolgstappen.

Afbeelding

Alleen Nederlandse inflatie nam toe in eurozone

Van alle eurolanden had alleen Nederland in mei te maken met een hogere inflatie dan de voorgaande maand. In bijna alle andere landen van de eurozone stegen de prijzen minder hard dan in april. In Malta bleef de inflatie gelijk aan die van de voorgaande maand.

Afbeelding

Zoekactie Portugal naar spoor verdwijning Britse Maddie beëindigd

De zoekactie afgelopen week in het zuiden van Portugal naar sporen van het in 2007 verdwenen Engelse meisje Maddie McCann is succesvol verlopen en afgerond, aldus het Duitse Openbaar Ministerie.

Afbeelding

Nintendo stopt met onlineverkoop van games in Rusland

Nintendo zal zijn videogames niet langer verkopen in Rusland via zijn onlinewinkel. De Japanse fabrikant van de spelcomputer Switch en videogames als Zelda en Super Mario bouwt daarmee zijn activiteiten in het land verder af.