Spaghetti met boerenkoolpesto

Recept
Kleur je pasta groen!
voedingscentrum
dinsdag 14 maart 2023 om 03:20
Afbeelding
beeld voedingscentrum

bereiding

Laat de boerenkool ontdooien.

Pel de knoflook.

Breng water voor de spaghetti aan de kook.

Hak de helft van de walnoten grof en houd ze apart. Pureer de rest van de walnoten met een staafmixer fijn.

Pureer de knoflook en de boerenkool mee. Voeg de olijfolie en de geraspte kaas toe.

Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar. Was de tomaatjes en halveer ze. Meng de tomaatjes door de warme broccoli.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Verdun de pesto met een beetje kookvocht van de spaghetti en maak op smaak met wat peper, geraspte citroenschil en citroensap.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

FNV staakt eerste kwartaal 2023 net zo vaak als normaal in jaar

FNV heeft in de eerste drie maanden van dit jaar al in 23 sectoren en bedrijven gestaakt. Volgens de vakbond is dat bijna net zo veel als het jaargemiddelde van de laatste tien jaar, dat op 24 ligt. Er is een recordaantal van dertig ultimatums verstuurd.

Afbeelding

Biden hoopt dat Netanyahu afziet van juridische hervormingen

De Amerikaanse president Joe Biden zegt te hopen dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu afziet van de voorgenomen juridische hervormingen die tot protesten in Israël en een politieke crisis binnen zijn regering hebben geleid.

Afbeelding

Biden: Poetins plan voor kernwapens in Belarus 'gevaarlijke praat'

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het zaterdag aangekondigde plan van de Russische president Vladimir Poetin om kernwapens in buurland Belarus te plaatsen bestempeld als 'gevaarlijke' praat. 'Dit is een gevaarlijke manier van praten en het is zorgwekkend', zei Biden.

Afbeelding

Rutte na beraad: kabinet wil verbeteringen op grote dossiers

Het kabinet gaat proberen verbeteringen aan te brengen op dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, zei premier Mark Rutte (VVD) na afloop van een overleg tussen de top van het kabinet naar aanleiding van de verkiezingsuitslag.

Afbeelding

Aardbeving met kracht van 4.7 gevoeld op Aruba

Een aardbeving met een kracht van 4.7 en een epicentrum in Venezuela, is dinsdag door veel Arubanen gevoeld. De nieuwszender 24ora meldt dat veel mensen op het eiland naar de zender hebben gebeld over trillingen die ze voelden.

Afbeelding

Bioscoopketen AMC hard omhoog op Wall Street na overnamegeruchten

Bioscoopketen AMC is op de beurs in New York 13 procent meer waard geworden. Beleggers reageerden op een artikel van nieuwssite Intersect waarin staat dat webwinkelconcern Amazon het bedrijf overweegt te kopen.