Gouden Loeki weer prooi voor spotje Staatsloterij

Nieuws
Voor de vierde keer in vijf jaar tijd heeft de Staatsloterij de Gouden Loeki voor beste reclamespot gewonnen. De prijs is voor de oudejaarscommercial, gemaakt door reclamebureau TBWA\Neboko, werd donderdag onthuld tijdens een ceremonie in Amsterdam.
anp
donderdag 9 maart 2023 om 20:59
Afbeelding
beeld anp
anp

In het bewuste spotje maken een vader en zoon de reis van hun leven. Om dit mogelijk te maken doet de zoon alsof hij de loterij gewonnen heeft, om zijn tegensputterende vader te overtuigen. De zoon heeft echter nog niet gewonnen, maar kiest ervoor zijn geluk niet af te laten hangen van een grote geldprijs.

De laatste jaren had de Staatsloterij ook al succes met de spotjes waarin hondje Frekkel (2018), egeltje Freddie (2019) en katertje Frummel (2020) de hoofdrol speelden. Vorig jaar moest de loterij genoegen nemen met een tweede plaats voor de commercial met koekoeksklok Fritsie.

Zilveren Loeki

De Zilveren Loeki ging dit jaar naar het ‘Even Apeldoorn bellen’-spotje Container van Centraal Beheer, gemaakt door DDB Unlimited. De Bronzen Loeki werd uitgereikt aan KPN en Dentsu Creative Amsterdam voor de commercial Glasvezel waarin een kat een feestje viert op de klanken van U Can’t Touch This van MC Hammer.

De prijzen voor de beste reclames worden sinds 1995 uitgereikt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Twee voetgangers ernstig gewond na aanrijding in Valkenburg

Twee voetgangers zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij rond 02.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden aangereden door een voertuig op de Wilhelminalaan in Valkenburg, meldt de politie in de provincie Limburg.

Afbeelding

Leger Oekraïne: opnieuw luchtaanvallen in de buurt van Kyiv

In de nacht van zaterdag op zondag is opnieuw in heel Oekraïne het luchtalarm afgegaan. Luchtafweersystemen zijn in de vroege uren van zondag druk bezig met het afslaan van luchtaanvallen in de buurt van Kyiv, laat de militaire top in die hoofdstad weten via Telegram.

Afbeelding

Noord-Korea veroordeelt vergadering VN-Veiligheidsraad

Noord-Korea veroordeelt het feit dat de VN-Veiligheidsraad een vergadering heeft gehouden over de recente poging van het land om een militaire spionagesatelliet te lanceren.

Afbeelding

Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.

Afbeelding

Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

Afbeelding

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.