‘Het is voor een beer …’

Varia
Het is zaterdagochtend, even na elven. De Passementerie van Aletta Mes (26) in Utrecht – ‘een winkel met alles om textiel mee te versieren’ – is net open. Een ouder echtpaar stapt naar binnen. ‘Ik kom voor goudband, smal goudband’, zegt de vrouw, terwijl ze een koorhemd in miniformaat uit haar tas haalt. ‘Het is voor een beer die in kinderdiensten wordt gebruikt.’
zaterdag 11 februari 2023 om 03:20
Aletta Mes in de Passementerie
Aletta Mes in de Passementerie beeld Jeroen Jumelet

De Passementerie – de enige in Nederland – was eerst gevestigd aan de Lijnmarkt in Utrecht. Mes werkte er tijdens haar studie als zaterdaghulp. Maar de eigenaren gingen met pensioen en een opvolger ontbrak, dus de winkel zou verdwijnen. Maar op een dag meldde de verhuurder van een winkelpand vlak achter de Domkerk zich met een aantrekkelijk voorstel. ‘Toen moest ik gaan nadenken. Wilde ik de winkel overnemen?’ Het antwoord was uiteindelijk ja, ook al werkte Mes in haar vakgebied als sociaal geograaf. Ze volgde haar hart en nu combineert ze de winkel met een baan als planoloog op de afdeling ruimtelijke ontwikkeling bij een gemeente. De Passementerie is open van woensdag tot en met zaterdag. Op donderdagen staat een vriendin in de winkel ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederlandse politici wijzen naar Russen na instorten dam Oekraïne

De oorzaak van en verantwoordelijkheid voor het instorten van de dam bij de Oekraïense stad Nova Kachovka zijn niet duidelijk, maar Nederlandse politici kijken vooral verontwaardigd naar Rusland.

Afbeelding

Droogte zit Australische tarweoogst dwars

Australië oogst het komende seizoen naar verwachting ruim een derde minder tarwe door aanhoudende droogte. Het weersverschijnsel El Niño zorgt vermoedelijk voor veel minder regen in grote delen van het land, waarschuwde een onderzoeksbureau van het Australische ministerie van L..

Afbeelding

Rentebesluiten ECB en Fed blijven boven beurzen hangen

De AEX-index op het Damrak lijkt dinsdag licht lager te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Beleggers doen het rustig aan na de recente opmars die volgde op de opluchting over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid.

Afbeelding

Brussel wil einde aan heffing op inkomsten duurzame elektriciteit

De Europese Commissie ziet niets meer in de extra belasting op goedkoop opgewekte elektriciteit, waarmee lidstaten hun burgers konden compenseren voor de sterk gestegen energieprijzen.

Afbeelding

Nieuwe SBS-talkshow Marcel & Gijs trapt af met 611.000 kijkers

De nieuwe talkshow Marcel & Gijs, van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman, is maandagavond met 611.000 kijkers van start gegaan op SBS6. Daarmee is het programma terug te vinden op de twaalfde plek in de lijst van best bekeken programma's van maandag.

Afbeelding

Microsoft betaalt 20 miljoen dollar om schenden privacy kinderen

Microsoft betaalt een boete omdat het techconcern illegaal gegevens van kinderen onder de 13 jaar heeft verzameld. De schikking volgt op beschuldigingen van de Amerikaanse toezichthouder FTC en bedraagt 20 miljoen dollar, omgerekend ruim 18 miljoen euro.