ISN: vrijdagpreek in teken solidariteit aardbevingsslachtoffers

Nieuws
De vrijdagpreek in veel moskeeën in het land staat deze week in het teken van solidariteit met de aardbevingsslachtoffers. Dat laat de Islamitische Stichting Nederland (ISN) weten, de organisatie die 148 moskeeën vertegenwoordigt. Ook wordt een zogenoemd begrafenisgebed gehouden voor de overledenen in het rampgebied.
anp
donderdag 9 februari 2023 om 13:23
Afbeelding
beeld anp
anp

De stichting zamelt ook geld in voor de getroffenen. De teller staat inmiddels op 2,8 miljoen euro. ISN is ‘overweldigd’ dat zoveel mensen geld doneren. Ook vrijdag wordt weer een oproep gedaan in de moskeeën een bijdrage te leveren.

‘De solidariteit die wij zien, is hartverwarmend’, meldt de stichting. ‘Wij zijn verheugd en dankbaar voor de steun uit alle lagen van de samenleving, ongeacht religie of afkomst. Het geeft ons trots en een warm gevoel te weten dat we samen in actie komen voor deze noodsituatie.’

De stichting krijgt onder meer telefoontjes van onderwijzers die inzamelacties op school houden. ‘En overal in het land zijn organisaties begonnen met het inzamelen van hulpgoederen en geld.’ De donaties gaan in eerste instantie naar primaire levensbehoeften en acute hulp, aldus ISN.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen 'met afschuw' kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in..

Afbeelding

Man verdacht van schieten op Apache-helikopter weer vrij

De 52-jarige man uit Uddel die donderdag was aangehouden omdat hij met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter zou hebben geschoten is weer vrij.

Afbeelding

Massale protesten in Israël ondanks uitstel justitiële hervorming

Ondanks het uitstel van de controversiële justitiële hervormingen zijn in Israël tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de uiterst rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu.

Afbeelding

Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober.

Afbeelding

Nieuwste lichting dienstplichtigen Rusland opgeroepen

Zoals elk jaar worden er in Rusland in de lente jonge mannen voor de dienstplicht van een jaar opgeroepen. Schout-bij-nacht Vladimir Tsimlianski van de generale staf zei dat 147.000 van de 700.

Afbeelding

Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten.