Volvo verkoopt minder auto’s, omzet wel gestegen

Nieuws
Autofabrikant Volvo zag zijn inkomsten het afgelopen jaar stijgen, terwijl het aantal verkochte auto’s daalde. De omzetstijging was te danken aan de gestegen prijzen en gunstige wisselkoersen. De winst viel lager uit in vergelijking met vorig jaar.
anp
donderdag 9 februari 2023 om 10:46
Afbeelding
beeld anp
anp

De omzet van Volvo Cars, sinds 2010 in handen van de Chinese Zhejiang Geely Holding Group, kwam vorig jaar uit op ruim 330 miljard Zweedse kroon, omgerekend zo’n 29 miljard euro. Dat is een stijging van 17 procent op jaarbasis. Het aantal verkochte auto’s nam op jaarbasis met 12 procent af tot ruim 615.000. Het operationele resultaat bedroeg 22,3 miljard Zweedse kroon. Dat bestaat voor een groot deel uit een flinke winst in het tweede kwartaal, mede dankzij een beursgang van zusterbedrijf Polestar. Dat bedrijf maakt enkel elektrische auto’s.

De winst bleef echter achter bij die van vorig jaar, en daalde met 16 procent tot bijna 18 miljard Zweedse Kroon. Dat kwam met name door leveringsproblemen van auto-onderdelen en hogere kosten voor grondstoffen en transport. Volvo-topman Jim Rowan wil de marges het komende jaar verbeteren door te bezuinigen. Welke maatregelen hij daarvoor gaat nemen, is nog niet bekend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Twee voetgangers ernstig gewond na aanrijding in Valkenburg

Twee voetgangers zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij rond 02.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden aangereden door een voertuig op de Wilhelminalaan in Valkenburg, meldt de politie in de provincie Limburg.

Afbeelding

Leger Oekraïne: opnieuw luchtaanvallen in de buurt van Kyiv

In de nacht van zaterdag op zondag is opnieuw in heel Oekraïne het luchtalarm afgegaan. Luchtafweersystemen zijn in de vroege uren van zondag druk bezig met het afslaan van luchtaanvallen in de buurt van Kyiv, laat de militaire top in die hoofdstad weten via Telegram.

Afbeelding

Noord-Korea veroordeelt vergadering VN-Veiligheidsraad

Noord-Korea veroordeelt het feit dat de VN-Veiligheidsraad een vergadering heeft gehouden over de recente poging van het land om een militaire spionagesatelliet te lanceren.

Afbeelding

Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.

Afbeelding

Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

Afbeelding

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.