Koningspaar en Amalia sluiten bezoek aan Sint Maarten af

Nieuws
Het bezoek aan Sint Maarten zit er weer op voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia. Na twee dagen vertrekt het gezelschap woensdag naar Sint Eustatius, om donderdag naar Saba te gaan.
anp
woensdag 8 februari 2023 om 01:14
Afbeelding
beeld anp
anp

Het bezoek aan Sint Maarten werd dinsdag afgesloten met een receptie bij de gouverneur. In de ambtswoning werden Amalia en het koningspaar verwelkomd door gouverneur Ajamu Baly en zijn vrouw. Zo’n 75 gasten waren aanwezig, onder meer mensen die een rol hebben gespeeld tijdens de coronacrisis en na orkaan Irma in 2017.

Eerder in de middag ging het gezelschap in gesprek met verscheidene niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) en plantten ze gele salie, een plant met historische waarde voor het eiland.

Vanaf woensdag brengen Amalia en het koningspaar twee ‘dagbezoekjes’ aan Sint Eustatius en Saba. Daarna volgt nog een persgesprek met journalisten, waarbij die vragen kunnen stellen. Dan keert het stel weer terug naar Nederland.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amnesty: politie schendt recht op privacy van demonstranten

De Nederlandse politie schendt het recht op privacy van demonstranten omdat de bevoegdheden die de politie gebruikt voor toezicht volgens Amnesty International te vaag zijn geformuleerd.

Afbeelding

CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen.

Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.