Ryanair wil actie tegen verstoring luchthaven Dublin door drones

Nieuws
Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil dat er onmiddellijke actie wordt ondernomen tegen drones die de afgelopen dagen voor verstoringen van vluchten op de luchthaven van Dublin hebben gezorgd. Door vertragingen werden duizenden passagiers geraakt. Ook moesten vluchten naar andere luchthavens in Ierland worden verplaatst.
anp
dinsdag 7 februari 2023 om 16:18
Afbeelding
beeld anp
anp

Het vliegverkeer in Dublin werd vrijdag, zaterdag en maandag op verschillende momenten ontregeld door de drones in de buurt van het vliegveld. Volgens de Ierse luchtvaartautoriteit is het illegaal om binnen 5 kilometer van de luchthaven met drones te vliegen.

‘Het is onacceptabel dat duizenden passagiers nu al drie dagen met verstoringen hebben te kampen vanwege activiteit van drones op de luchthaven van Dublin’, aldus een woordvoerder van Ryanair. ‘We roepen transportminister Eamon Ryan op om actie te ondernemen om het belangrijkste vliegveld van het land te beschermen tegen herhaalde verstoringen door drones.’

Incidenten stoppen

De minister zei dat hij met het vliegveld en de politie samenwerkt om de incidenten met drones te stoppen en dat mensen gearresteerd kunnen worden als ze vliegen met drones in de buurt van de luchthaven.

In december 2010 zorgden drones nog voor een sluiting van de Londense luchthaven Gatwick van 36 uur. Daardoor werden meer dan 120.000 reizigers geraakt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zes politiemedewerkers buiten functie om ongepaste uitlatingen

De politie heeft zes medewerkers per direct buiten functie gesteld. Ze hadden in een filmpje dat rondgaat op sociale media vanuit een voertuig in Parijs 'zich zeer ongepast' uitgesproken over wat ze in hun omgeving zagen.

Afbeelding

Vertraagde en geannuleerde vluchten Lufthansa door storing

Een storing op de website van Lufthansa zorgt voor vertragingen en uitval van vluchten op de luchthaven van Frankfurt, de grootste van Duitsland.

Afbeelding

Topvrouw Shell Nederland: gasveld Groningen kan dit jaar dicht

Het gasveld in Groningen moet al dit jaar volledig dicht, vindt topvrouw Marjan van Loon van Shell Nederland. Op dit moment levert het gasveld nog minimale hoeveelheden gas om de boorputten bruikbaar te houden, maar dat is volgens haar niet nodig.

Afbeelding

Poetin: we bouwen niet aan een militair bondgenootschap met China

De Russische president Vladimir Poetin zegt niet aan een militair bondgenootschap met China te werken. De landen werken volgens hem wel samen op militair vlak, maar dat zou geen bondgenootschap zijn.

Afbeelding

Dronken Tilburger springt op politieauto en bijt agent

Een dronken 49-jarige Tilburger heeft zondagochtend vroeg in zijn woonplaats op de voorruit en het dak van een politieauto staan springen. Ook beet hij bij zijn aanhouding een agent in de hand, meldt de politie.

Afbeelding

Onderzoek: Duitsers kiezen weer vaker voor benzineauto

Benzineauto's winnen weer aan populariteit bij Duitsers die overwegen om een nieuwe wagen te kopen, terwijl veel beleidsmakers in Europa hun hoop vestigen op elektrische auto's om klimaatdoelen te halen.