Rotterdam en Amsterdam doneren 1 euro per inwoner

Nieuws
Amsterdam en Rotterdam doneren beide 1 euro per inwoner aan het Rode Kruis voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. "De aardbeving in Turkije en Syrië is een ongekende ramp. We leven mee met de getroffenen en alle Turkse, Koerdische en Syrische Nederlanders die op dit moment in angst en onzekerheid leven", twitteren de steden dinsdag.
anp
dinsdag 7 februari 2023 om 16:12 aangepast 16:49
Afbeelding
beeld anp
anp

Amsterdam laat weten als stad 905.000 euro te geven. Rotterdam, met ruim 664.000 inwoners rondt de donatie af op 650.000 euro, zegt een gemeentewoordvoerder. In totaal komt de donatie neer op een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro.

Volgens de Rotterdamse woordvoerder was in beide steden snel besef dat er iets gedaan moest worden voor de slachtoffers van het natuurgeweld. "Er is kort overleg geweest tussen de colleges en afgesproken dit besluit gezamenlijk bekend te maken. Als andere steden niet mee hadden gedaan, hadden we als Rotterdam op eigen initiatief deze donatie ook gedaan. We hebben in het verleden vaker een soortgelijke gift gedaan."

Het Rode Kruis opende maandag Giro 7244 voor hulp aan de getroffen gebieden. Rond 14.00 uur was in iets meer dan 24 uur al meer dan 2 miljoen euro gedoneerd voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië, meldde een woordvoerder van het Rode Kruis.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïense centrale bank belooft einde aan geldpers voor overheid

De Oekraïense centrale bank zal niet langer geld printen voor de regering om daarmee de oorlog tegen Rusland te financieren. Die noodgreep aan het begin van de oorlog was 'gevaarlijk', zegt gouverneur Andrey Pyshniy van de Nationale Bank van Oekraïne tegen de Financial Times.

Afbeelding

Van Rij: politiek had twintig jaar onvoldoende oog voor uitvoering

De politiek heeft twintig jaar lang te weinig gelet op de uitvoering van wetten en is daarop afgestraft met de recente verkiezingswinst van de BoerBurgerBeweging, zegt staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) bij het tv-programma Buitenhof.

Afbeelding

Zes politiemedewerkers buiten functie om ongepaste uitlatingen

De politie heeft zes medewerkers per direct buiten functie gesteld. Ze hadden in een filmpje dat rondgaat op sociale media vanuit een voertuig in Parijs 'zich zeer ongepast' uitgesproken over wat ze in hun omgeving zagen.

Afbeelding

Vertraagde en geannuleerde vluchten Lufthansa door storing

Een storing op de website van Lufthansa zorgt voor vertragingen en uitval van vluchten op de luchthaven van Frankfurt, de grootste van Duitsland.

Afbeelding

Topvrouw Shell Nederland: gasveld Groningen kan dit jaar dicht

Het gasveld in Groningen moet al dit jaar volledig dicht, vindt topvrouw Marjan van Loon van Shell Nederland. Op dit moment levert het gasveld nog minimale hoeveelheden gas om de boorputten bruikbaar te houden, maar dat is volgens haar niet nodig.

Afbeelding

Poetin: we bouwen niet aan een militair bondgenootschap met China

De Russische president Vladimir Poetin zegt niet aan een militair bondgenootschap met China te werken. De landen werken volgens hem wel samen op militair vlak, maar dat zou geen bondgenootschap zijn.