Islamitische stichting haalt ruim 1 miljoen euro op voor Turkije

Nieuws
De Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft sinds maandag 1,2 miljoen euro opgehaald voor slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Een woordvoerder van de koepelorganisatie die 148 moskeeën vertegenwoordigt, zegt trots te zijn dat veel Nederlanders de slachtoffers willen steunen.
anp
dinsdag 7 februari 2023 om 15:09
Afbeelding
beeld anp
anp

‘We werden platgebeld door mensen die vroegen waar ze geld of goederen konden doneren. Vanwege drukte was onze website tijdelijk onbereikbaar.’ Volgens de woordvoerder van ISN komt hulp van alle kanten. Zo bieden transportbedrijven aan om goederen naar het getroffen gebied te brengen en willen ook veel organisaties en ondernemers samenwerken.

‘De bereidheid om te helpen is zó groot dat je soms mensen een beetje moet afremmen om de hulp goed te kunnen coördineren. We zijn daarnaast ook positief verrast door de vele steunbetuigingen uit alle lagen van de samenleving, ongeacht religie of afkomst. Die solidariteit maakt ons trots en geeft een goed gevoel.’

ISN hoopt binnen een week alle ingezamelde goederen naar het getroffen gebied te kunnen sturen. Op vrijdag zal er in alle moskeeën aandacht worden besteed aan de slachtoffers. Ook wordt er na het middaggebed geld ingezameld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS klagen Russische infiltrant strafhof Den Haag aan

De Verenigde Staten klagen de Rus aan die vorig jaar onder een valse Braziliaanse identiteit probeerde te infiltreren bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De Amerikanen beschuldigen hem van spionage en diverse vormen van fraude.

Afbeelding

Geen celstraf voor man die ruim duizend manuscripten stal

De man die zich als anderen voordeed om zo aan ruim duizend nog niet gepubliceerde boeken te komen, is aan een gevangenisstraf ontkomen. Tegen de 30-jarige Italiaan was een jaar cel geëist, maar een rechter in New York oordeelde volgens The New York Times dat hij al lang genoeg..

Afbeelding

Vrouw en hond doodgereden in IJmuiden, drie personen aangehouden

Een automobilist heeft vrijdagavond in IJmuiden een vrouw en haar hond doodgereden en is daarna doorgereden. Later op de avond meldden zich op het politiebureau drie personen. Zij zijn aangehouden. Hun rol bij het verkeersongeval wordt onderzocht, meldt de politie.

Afbeelding

Man door geweld omgekomen in Brabantse Wouwse Plantage

In het Brabantse Wouwse Plantage is een man omgekomen na een 'geweldsincident', meldt de politie vrijdagavond. Het incident gebeurde aan de Julianaweg. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

Afbeelding

Aanklager van Trump met dood bedreigd

De New Yorkse aanklager Alvin Bragg die een onderzoek leidt naar de Amerikaanse ex-president Donald Trump, is met de dood bedreigd. In het gebouw met het kantoor van Bragg is een envelop afgeleverd met een kaart met daarop de tekst: Alvin, ik ga je vermoorden.

Afbeelding

'Nederlandse' VN-Waterconferentie eindigt met 700 toezeggingen

Tijdens de VN-Waterconferentie van de afgelopen dagen, mede georganiseerd door Nederland, hebben landen en organisaties ongeveer zevenhonderd toezeggingen gedaan voor hoe zij beter omgaan met water.