Islamitische stichting haalt ruim 1 miljoen euro op voor Turkije

Nieuws
De Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft sinds maandag 1,2 miljoen euro opgehaald voor slachtoffers van de aardbevingen in Turkije. Een woordvoerder van de koepelorganisatie die 148 moskeeën vertegenwoordigt, zegt trots te zijn dat veel Nederlanders de slachtoffers willen steunen.
anp
dinsdag 7 februari 2023 om 15:09
Afbeelding
beeld anp
anp

‘We werden platgebeld door mensen die vroegen waar ze geld of goederen konden doneren. Vanwege drukte was onze website tijdelijk onbereikbaar.’ Volgens de woordvoerder van ISN komt hulp van alle kanten. Zo bieden transportbedrijven aan om goederen naar het getroffen gebied te brengen en willen ook veel organisaties en ondernemers samenwerken.

‘De bereidheid om te helpen is zó groot dat je soms mensen een beetje moet afremmen om de hulp goed te kunnen coördineren. We zijn daarnaast ook positief verrast door de vele steunbetuigingen uit alle lagen van de samenleving, ongeacht religie of afkomst. Die solidariteit maakt ons trots en geeft een goed gevoel.’

ISN hoopt binnen een week alle ingezamelde goederen naar het getroffen gebied te kunnen sturen. Op vrijdag zal er in alle moskeeën aandacht worden besteed aan de slachtoffers. Ook wordt er na het middaggebed geld ingezameld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Twee voetgangers ernstig gewond na aanrijding in Valkenburg

Twee voetgangers zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij rond 02.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden aangereden door een voertuig op de Wilhelminalaan in Valkenburg, meldt de politie in de provincie Limburg.

Afbeelding

Leger Oekraïne: opnieuw luchtaanvallen in de buurt van Kyiv

In de nacht van zaterdag op zondag is opnieuw in heel Oekraïne het luchtalarm afgegaan. Luchtafweersystemen zijn in de vroege uren van zondag druk bezig met het afslaan van luchtaanvallen in de buurt van Kyiv, laat de militaire top in die hoofdstad weten via Telegram.

Afbeelding

Noord-Korea veroordeelt vergadering VN-Veiligheidsraad

Noord-Korea veroordeelt het feit dat de VN-Veiligheidsraad een vergadering heeft gehouden over de recente poging van het land om een militaire spionagesatelliet te lanceren.

Afbeelding

Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.

Afbeelding

Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

Afbeelding

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.