Geplaagde Britse premier stelt nieuwe ministers aan

Nieuws
De Britse premier Rishi Sunak heeft meerdere wisselingen in zijn kabinet doorgevoerd. De premier, die geplaagd wordt door grote stakingen en een tegenvallende economie, hoopt daarmee duidelijk te maken dat hij van de economie meer een prioriteit wil maken.
anp
dinsdag 7 februari 2023 om 13:33
Afbeelding
beeld anp
anp

Sunak splitst bijvoorbeeld twee ministeries, dat van Bedrijfs-, Energie- en Industriebeleid en van Digitale Zaken, Cultuur, Media en Sport. Daardoor zijn er nu vier in plaats van twee ministersposten, zodat die onderwerpen beter tot hun recht komen.

Bovendien heeft Sunak een nieuwe voorzitter voor de Conservatieve Partij aangewezen. Greg Hands is de opvolger van Nadhim Zahawi, die ontslagen werd door de premier vanwege een belastingkwestie. De functie van partijvoorzitter is belangrijk omdat er volgend jaar weer verkiezingen gepland staan.

De Conservatieven staan in de peilingen mijlenver achter op concurrent Labour. Na het aftreden van de vorige twee premiers wordt de partij ook de massale stakingen verweten. Door de hoge inflatie en de gestegen kosten van levensonderhoud zijn veel mensen in het Verenigd Koninkrijk erop achteruitgegaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

11 miljoen kinderen in Jemen afhankelijk van humanitaire hulp

UNICEF heeft honderden miljoenen euro's nodig om de kinderen in Jemen ook dit jaar te kunnen helpen. Volgens de VN-kinderrechtenorganisatie zijn 11 miljoen kinderen afhankelijk van humanitaire hulp in het door oorlog verscheurde Jemen.

Afbeelding

Rechter bekijkt trage besluiten over compensatie toeslagenaffaire

De rechtbank Midden-Nederland behandelt vrijdag vier zaken van mensen die wachten op een besluit over compensatie voor de kindertoeslagaffaire. Wie te lang moet wachten op zo'n besluit kan naar de rechter stappen en volgens de rechtbank komen 'steeds meer' van zulke zaken binnen.

Afbeelding

Nieuwe inleidende zitting in zaak moord Peter R. de Vries

De rechtbank Amsterdam heeft vrijdag opnieuw een voorbereidende zitting in de zaak van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Inmiddels zijn er zeven mannen die verdacht worden van betrokkenheid, onder wie de vermeende uitvoerders en opdrachtgever.

Afbeelding

Hoge Raad bepaalt of bezorgers Deliveroo werknemer of zzp'er zijn

Zijn maaltijdbezorgers van Deliveroo nu werknemers of zelfstandig ondernemers? Ook na het vertrek van Deliveroo uit Nederland is die vraag nog relevant, want de Hoge Raad doet vrijdag uitspraak in een slepende zaak hierover die is aangespannen door vakbond FNV.

Afbeelding

Shovelchauffeur opnieuw voor de rechter na afgewezen wraking

De bestuurder van de shovel die door een afzetting reed bij het boerenprotest in Den Haag, staat vrijdag opnieuw voor de politierechter in Den Haag.

Afbeelding

FVD'er Van Meijeren alsnog voor rechter om snorren door rood

Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie moet vrijdag alsnog voor de politierechter verschijnen voor rijden door rood licht met zijn snorfiets, terwijl zijn rijbewijs eerder door de rechter was afgenomen.