Geplaagde Britse premier stelt nieuwe ministers aan

Nieuws
De Britse premier Rishi Sunak heeft meerdere wisselingen in zijn kabinet doorgevoerd. De premier, die geplaagd wordt door grote stakingen en een tegenvallende economie, hoopt daarmee duidelijk te maken dat hij van de economie meer een prioriteit wil maken.
anp
dinsdag 7 februari 2023 om 13:33
Afbeelding
beeld anp
anp

Sunak splitst bijvoorbeeld twee ministeries, dat van Bedrijfs-, Energie- en Industriebeleid en van Digitale Zaken, Cultuur, Media en Sport. Daardoor zijn er nu vier in plaats van twee ministersposten, zodat die onderwerpen beter tot hun recht komen.

Bovendien heeft Sunak een nieuwe voorzitter voor de Conservatieve Partij aangewezen. Greg Hands is de opvolger van Nadhim Zahawi, die ontslagen werd door de premier vanwege een belastingkwestie. De functie van partijvoorzitter is belangrijk omdat er volgend jaar weer verkiezingen gepland staan.

De Conservatieven staan in de peilingen mijlenver achter op concurrent Labour. Na het aftreden van de vorige twee premiers wordt de partij ook de massale stakingen verweten. Door de hoge inflatie en de gestegen kosten van levensonderhoud zijn veel mensen in het Verenigd Koninkrijk erop achteruitgegaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VDL kondigt massaontslagen aan bij autofabriek Nedcar

Bij autofabriek Nedcar in Born verdwijnen per 1 november ruim 1800 banen. De ploegendiensten worden dan teruggebracht van twee naar een, maakte moederbedrijf VDL donderdag bekend.

Afbeelding

Rutte pleit voor meer steun aan Oekraïne, juist ook bij tegenslag

Als het minder goed zou gaan voor Oekraïne in de strijd tegen Rusland moet Europa volgens premier Mark Rutte niet afhaken, maar juist meer humanitaire, financiële en militaire steun geven.

Afbeelding

Kamerleden zinnen op stappen tegen KLM vanwege schenden afspraken

Tweede Kamerleden zijn woest over de conclusies van een onafhankelijk toezichthouder dat vliegtuigmaatschappij KLM, tot dusver ongestraft, de voorwaarden voor staatssteun tijdens de coronacrisis heeft geschonden. Ze zinnen op vervolgstappen.

Afbeelding

Alleen Nederlandse inflatie nam toe in eurozone

Van alle eurolanden had alleen Nederland in mei te maken met een hogere inflatie dan de voorgaande maand. In bijna alle andere landen van de eurozone stegen de prijzen minder hard dan in april. In Malta bleef de inflatie gelijk aan die van de voorgaande maand.

Afbeelding

Zoekactie Portugal naar spoor verdwijning Britse Maddie beëindigd

De zoekactie afgelopen week in het zuiden van Portugal naar sporen van het in 2007 verdwenen Engelse meisje Maddie McCann is succesvol verlopen en afgerond, aldus het Duitse Openbaar Ministerie.

Afbeelding

Nintendo stopt met onlineverkoop van games in Rusland

Nintendo zal zijn videogames niet langer verkopen in Rusland via zijn onlinewinkel. De Japanse fabrikant van de spelcomputer Switch en videogames als Zelda en Super Mario bouwt daarmee zijn activiteiten in het land verder af.