Franse staking dwarsboomt bevoorrading door TotalEnergies

Nieuws
TotalEnergies zegt door de landelijke staking in Frankrijk moeite te hebben met het transport van olieproducten vanuit raffinaderijen en een opslagplaats. Vakbond Force Ouvrière meldde eerder stakingen bij raffinaderijen in Feyzin, bij Lyon en in Donges aan de Loire. Ook zou personeel van een Noord-Frans brandstofdepot het werk hebben neergelegd.
anp
dinsdag 7 februari 2023 om 08:42
Afbeelding
beeld anp
anp

In Frankrijk leggen werknemers in heel het land dinsdag opnieuw het werk neer uit onvrede over de pensioenhervorming die de regering wil doorvoeren. In die plannen zou de pensioenleeftijd met twee jaar stijgen tot 64 jaar. Naast werknemers in de energiesector leggen onder anderen ook leraren en ambtenaren het werk neer.

In het najaar van 2022 zorgden stakingen bij olie- en gasconcerns nog voor grote problemen bij de bevoorrading van tankstations in Frankrijk. Op het hoogtepunt van de acties zat ongeveer één op de drie tankstations zonder voorraden en ontstonden lange rijen op plekken waar nog wel getankt kon worden. Ook de ANWB kreeg honderden hulpverzoeken van gestrande Nederlandse automobilisten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen.

Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.