Deal Bitvavo over cryptomiljoenen, 80 tot 100 procent komt terug

Nieuws
Cryptoplatform Bitvavo heeft een akkoord bereikt met Digital Currency Group (DGC) over de terugbetaling van tientallen miljoenen euro’s aan klanttegoeden, meldt het Nederlandse bedrijf op zijn site. Bitvavo-klanten hadden in totaal 280 miljoen euro uitgeleend aan DCG, maar konden daar niet meer bij door financiële problemen bij dat laatste bedrijf. In de nu afgesloten overeenkomst krijgt Bitvavo 80 tot 100 procent van dat bedrag terug.
anp
dinsdag 7 februari 2023 om 07:44
Afbeelding
beeld anp
anp

Bitvavo was eerder nog ontevreden over een voorstel van DCG, moederbedrijf van de failliete cryptobelegger Genesis. Daarin zou de terugbetaling van slechts 70 procent zijn verzekerd. Het nieuwe akkoord ‘op hoofdlijnen’ wordt dinsdag of woensdag gepubliceerd en verder uitgewerkt. Een vertegenwoordiger van alle schuldeisers moet dat gedetailleerdere plan vervolgens goedkeuren.

Volgens Bitvavo is de kans groot dat dit laatste zal lukken, omdat het overgrote deel van de schuldeisers betrokken was bij de onderhandelingen over dit akkoord. Bitvavo beloofde eerder garant te staan voor de miljoenen die vast staan bij DCG. Daardoor zouden klanten geen risico lopen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen.

Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.