Twitter maakt toegang externe ontwikkelaars betaald

Nieuws
Berichtendienst Twitter gaat vanaf volgende week de toegang voor externe ontwikkelaars op het platform betaald maken, zo meldt het bedrijf op het eigen platform.
anp
vrijdag 3 februari 2023 om 01:08
Afbeelding
beeld anp
anp

Het gaat om het gebruik van de zogeheten API van Twitter. Zo’n ‘application programming interface’ is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Dat de toegang tot die API nu gratis is, leidt volgens eigenaar Elon Musk tot misbruik, vooral wat betreft zogeheten bots en de manipulatie van de publieke opinie.

Volgens technologiewebsite Tweakers gebruiken onder meer studenten en wetenschappers de API voor onderzoek op basis van grote aantallen tweets. Ontwikkelaars gebruiken de API voor onder meer bots die statusupdates of weersinformatie geven.

‘Gratis API wordt momenteel zwaar misbruikt door bot-oplichters en opiniemanipulators. Er zijn geen verificatieproces noch kosten aan verbonden, dus het is gemakkelijk om 100.000 bots te laten draaien om slechte dingen te doen’, schrijft ondernemer Musk op Twitter. ‘Slechts 100 dollar per maand voor API-toegang met ID-verificatie zal de zaken enorm opschonen.’

Sinds de nieuwe eigenaar van Twitter Elon Musk de regels rond content versoepelde pauzeerden verschillende adverteerders de samenwerking met Twitter. Dat leidde tot verloren inkomsten. Musk wil daarom meer inzetten op betaald gebruik van Twitter.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Twee voetgangers ernstig gewond na aanrijding in Valkenburg

Twee voetgangers zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij rond 02.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden aangereden door een voertuig op de Wilhelminalaan in Valkenburg, meldt de politie in de provincie Limburg.

Afbeelding

Leger Oekraïne: opnieuw luchtaanvallen in de buurt van Kyiv

In de nacht van zaterdag op zondag is opnieuw in heel Oekraïne het luchtalarm afgegaan. Luchtafweersystemen zijn in de vroege uren van zondag druk bezig met het afslaan van luchtaanvallen in de buurt van Kyiv, laat de militaire top in die hoofdstad weten via Telegram.

Afbeelding

Noord-Korea veroordeelt vergadering VN-Veiligheidsraad

Noord-Korea veroordeelt het feit dat de VN-Veiligheidsraad een vergadering heeft gehouden over de recente poging van het land om een militaire spionagesatelliet te lanceren.

Afbeelding

Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.

Afbeelding

Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

Afbeelding

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.