Britse vakbond: medewerkers Royal Mail half februari in staking

Nieuws
Het Britse postbedrijf Royal Mail legt donderdag 16 februari het werk voor 24 uur neer wegens een langlopend conflict over salarissen, maakte vakbond Communication Workers Union (CWU) bekend.
anp
donderdag 2 februari 2023 om 18:56
Afbeelding
beeld anp
anp

Werknemers van het postbedrijf voeren al langere tijd actie. Eind vorige maand maakte het bedrijf tegelijk met de resultaten bekend dat de eerdere stakingsacties de onderneming al 200 miljoen pond kostten. Omgerekend is dat zo’n 225 miljoen euro.

Het Verenigd Koninkrijk kampt al tijden met een golf landelijke stakingen. Woensdag gingen meer dan een half miljoen mensen in het onderwijs en het openbaar vervoer in staking. Het ging om de grootste stakingen in tien jaar.

Eerder legden werknemers bij onder meer de spoorwegen en ziekenhuizen het werk neer. Zij eisen hogere lonen vanwege de torenhoge inflatie in het VK.

Royal Mail werd vorige maand getroffen door een cyberaanval. Daardoor lagen de systemen voor het internationale postverkeer ruim twee weken plat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amnesty: politie schendt recht op privacy van demonstranten

De Nederlandse politie schendt het recht op privacy van demonstranten omdat de bevoegdheden die de politie gebruikt voor toezicht volgens Amnesty International te vaag zijn geformuleerd.

Afbeelding

CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen.

Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.