Een op zes klanten Mediq ruilde apneu-apparaat Philips nog niet

Nieuws
Bijna een zesde van de klanten van leverancier Mediq met een slaapapneu-apparaat van Philips, heeft nog geen gehoor gegeven aan de oproep om dat om te ruilen. Van de tienduizenden mensen die via Mediq zo’n apparaat kregen geleverd, heeft 84 procent inmiddels wel actie ondernomen. De leverancier hoopt ook de overige 16 procent nog te bereiken.
anp
dinsdag 31 januari 2023 om 08:33
Afbeelding
beeld anp
anp

In de loop van 2021 werd een terugroepactie voor de apparatuur opgezet. Philips zag zich daartoe genoodzaakt omdat er een risico is dat deeltjes van het schuim dat in de apparaten is verwerkt voor geluidsdemping loskomen. Als iemand die deeltjes inademt, kan dat gezondheidsschade opleveren. Dat risico is volgens Philips zeer klein. Wel moeten alle apparaten wereldwijd worden vervangen.

Mediq is een grote speler in de verspreiding van de apparatuur in Nederland. Het bedrijf regelt ook het omruilen van de apparaten. De 84 procent noemt Mediq ‘een mooi percentage’, maar het is volgens het bedrijf belangrijk om ook met de overige 16 procent in contact te komen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen 'met afschuw' kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in..

Afbeelding

Man verdacht van schieten op Apache-helikopter weer vrij

De 52-jarige man uit Uddel die donderdag was aangehouden omdat hij met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter zou hebben geschoten is weer vrij.

Afbeelding

Massale protesten in Israël ondanks uitstel justitiële hervorming

Ondanks het uitstel van de controversiële justitiële hervormingen zijn in Israël tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de uiterst rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu.

Afbeelding

Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober.

Afbeelding

Nieuwste lichting dienstplichtigen Rusland opgeroepen

Zoals elk jaar worden er in Rusland in de lente jonge mannen voor de dienstplicht van een jaar opgeroepen. Schout-bij-nacht Vladimir Tsimlianski van de generale staf zei dat 147.000 van de 700.

Afbeelding

Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten.