Sony verlaagt productie nieuwste VR-bril door tegenvallende vraag

Nieuws
Techbedrijf Sony heeft het eerdere productiedoel voor de nieuwste virtual reality-headset voor de PlayStation-gameconsole flink naar beneden moeten bijstellen, melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Volgens hen komt dat door tegenvallende bestellingen in de voorverkoop.
anp
dinsdag 31 januari 2023 om 08:10
Afbeelding
beeld anp
anp

Sony wilde eerder 2 miljoen headsets klaar hebben voor de lancering van de PlayStation VR2-headset. Die is geschikt voor Sony’s meest recent verschenen gameconsole, de PlayStation 5. Nu is het plan om tussen april en maart volgend jaar ongeveer 1,5 miljoen headsets te verschepen. Wel kan dat aantal nog worden aangepast als de vraag naar de apparaten verandert.

De bronnen melden dat Sony een leverancier zou hebben verteld dat hij rekening moet houden met minder bestellingen voor beeldschermen. Deze schermen gaan in de bril van de headset, die ook geluid afspeelt, zodat de gebruiker door op het scherm te kijken zich in een virtuele wereld waant. Twee afstandsbedieningen die bij de headset worden geleverd maken het mogelijk om te bewegen in die wereld.

Sony begon in november met het accepteren van zogeheten pre-orders voor de PlayStation VR2. Eerst op uitnodiging aan een selecte groep belangstellenden, maar al snel kon iedereen de headset in de voorverkoop bestellen. De headset gaat in de Verenigde Staten 549 dollar kosten, omgerekend ruim 500 euro. Op de Nederlandse website van PlayStation wordt de bril aangeboden voor 599,99 euro. Analisten denken dat de hoge prijs de belangstelling voor de headset afremt, ook omdat de bril enkel op de PlayStation 5 werkt en niet op andere consoles.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Musk: Twitter beperkt zichtbaarheid niet-abonnees

Twitter gaat de zichtbaarheid van niet betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters 'For You'-lijst, maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets.

Afbeelding

Banken stijgen op Aziatische beurzen na overname SVB

De Aziatische aandelenbeurzen lieten dinsdag overwegend winsten zien. Vooral de banken in de regio veerden op na de koerswinsten van de Europese en Amerikaanse banksectoren.

Afbeelding

Adviseurs kabinet: kijk voor ruimtelijke investeringen naar 2100

Voor een nieuwe Nota Ruimte moet minister Hugo de Jonge (Ruimtelijke Ordening) niet naar het jaar 2050 kijken, maar naar 2100. Zeespiegelstijging, klimaatverandering en demografische ontwikkeling vereisen juist na 2050 een "fundamenteel andere benadering", schrijft het College..

Afbeelding

Amnesty: Westen heeft dubbele standaard voor mensenrechten

Westerse landen houden er twee standaarden op na als het gaat om de schending van mensenrechten in de wereld, vindt Amnesty International. 'De krachtige westerse reactie op de Russische invasie in Oekraïne staat in schril contrast met het gebrek aan actie als het gaat om schend..

Afbeelding

Amerikaanse steden klagen Hyundai en Kia aan om autodiefstallen

Verschillende Amerikaanse steden stappen naar de rechter wegens een groot aantal diefstallen van auto's van de merken Kia en Hyundai. St. Louis, in Missouri, liet maandag weten de twee merken aan te klagen in navolging van Amerikaanse steden als Cleveland, San Diego, Milwaukee,..

Afbeelding

Jeugdzorg en onderwijs: stop met verplaatsen asielkinderen

Beroepskrachten uit jeugdgezondheidszorg en onderwijs vinden dat het afgelopen moet zijn met de in hun ogen 'zinloze' verplaatsingen van kinderen in de asielopvang.