Drukke tweede dag op Aruba voor prinses Amalia en koningspaar

Nieuws
Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima staat dinsdag een drukke tweede dag op Aruba te wachten. De eerste activiteit is al vroeg in de ochtend en de Oranjes komen ‘s avonds laat pas terug in hun hotel.
anp
dinsdag 31 januari 2023 om 06:18
Afbeelding
beeld anp
anp

De dag wordt afgetrapt met een bezoek aan Parke Nacional Arikok, een beschermd gebied van 34 vierkante kilometer dat de thuisbasis voor veel flora en fauna vormt. Het koninklijk gezelschap maakt een hike door het park, dat zo’n twintig procent van heel Aruba beslaat. Ook praten Amalia en het koningspaar met junior rangers over onderhoud en beheer.

Daarna bezoeken ze een bedrijf en gaan de Oranjes naar de universiteit van Aruba, waar ze een hoorcollege over Caribisch recht volgen en met studenten spreken. Aansluitend bezoeken de koning en Amalia de voetbal-academy en gaat Máxima naar een groenteteler.

De dag wordt afgesloten bij Fort Zoutman, waar het Bon Bini Festival is. Het koningspaar en de prinses krijgen lokale producten en muzikale optredens te zien. De volgende dag reist het gezelschap per schip naar de volgende bestemming: Curaçao.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aardbeving met kracht van 4.7 gevoeld op Aruba

Een aardbeving met een kracht van 4.7 en een epicentrum in Venezuela, is dinsdag door veel Arubanen gevoeld. De nieuwszender 24ora meldt dat veel mensen op het eiland naar de zender hebben gebeld over trillingen die ze voelden.

Afbeelding

Bioscoopketen AMC hard omhoog op Wall Street na overnamegeruchten

Bioscoopketen AMC is op de beurs in New York 13 procent meer waard geworden. Beleggers reageerden op een artikel van nieuwssite Intersect waarin staat dat webwinkelconcern Amazon het bedrijf overweegt te kopen.

Afbeelding

CDA: geef kolencentrales nieuw leven in energietransitie

Het kabinet moet de vier kolencentrales ook na 2030, wanneer het stoken van kolen voor stroom wordt verboden, gebruiken voor het opwekken van energie, vindt het CDA. De locaties 'mogen niet verloren gaan', zegt Kamerlid Henri Bontenbal.

Afbeelding

Senatoren uiten harde kritiek op toezichthouders banken in VS

Amerikaanse financieel toezichthouders hebben van zowel Democraten als Republikeinen harde kritiek gekregen op hun optreden rond het omvallen van enkele regionale banken.

Afbeelding

Schutter Nashville werd behandeld voor 'emotionele stoornis'

De schutter die maandagochtend (lokale tijd) op een christelijke basisschool in Nashville drie kinderen en drie volwassenen doodschoot was onder behandeling voor een 'emotionele stoornis', maakte politiechef John Drake dinsdag bekend.

Afbeelding

Thialf blijft overeind voor topsport door extra geld kabinet

IJsstadion Thialf in Heerenveen krijgt van het kabinet extra geld om te investeren in een duurzame oplossing om de fors gestegen energiekosten te verlagen. Het gaat om 2,44 miljoen euro bovenop de al eerder toegezegde 1 miljoen euro.