Zware aardbeving in noordwesten van Iran

Nieuws
Het noordwesten van Iran, niet ver van de grens met Turkije, is zaterdagavond opgeschrikt door een zware aardbeving. Volgens het Europees-Mediterraan Seismologisch Centrum (EMSC) had die een kracht van 5.6. Lokale media spraken, evenals het Amerikaanse instituut USGS, van 5.9 op een diepte van 10 kilometer.
anp
zaterdag 28 januari 2023 om 20:56
Afbeelding
beeld anp
anp

Het semi-officiële persbureau Fars meldde dat in de streek verscheidene huizen en gebouwen zijn vernield. In de provinciehoofdstad Khoy is de schade volgens de eerste berichten relatief groot. Teams van reddingswerkers zijn onderweg naar het getroffen gebied, ziekenhuizen in de buurt zijn gealarmeerd.

De hulpverlening kan worden bemoeilijkt door het winterse weer. Het sneeuwt op veel plaatsen in de regio en de temperatuur zakt ‘s nachts tot ver onder nul. Ook is her en der de elektriciteit uitgevallen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen 'met afschuw' kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in..

Afbeelding

Man verdacht van schieten op Apache-helikopter weer vrij

De 52-jarige man uit Uddel die donderdag was aangehouden omdat hij met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter zou hebben geschoten is weer vrij.

Afbeelding

Massale protesten in Israël ondanks uitstel justitiële hervorming

Ondanks het uitstel van de controversiële justitiële hervormingen zijn in Israël tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de uiterst rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu.

Afbeelding

Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober.

Afbeelding

Nieuwste lichting dienstplichtigen Rusland opgeroepen

Zoals elk jaar worden er in Rusland in de lente jonge mannen voor de dienstplicht van een jaar opgeroepen. Schout-bij-nacht Vladimir Tsimlianski van de generale staf zei dat 147.000 van de 700.

Afbeelding

Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten.