Bandenfabrikant Goodyear schrapt honderden banen

Nieuws
Bandenfabrikant Goodyear gaat wereldwijd 500 banen schrappen. Het bedrijf reageert met de ontslagronde op de sterk gestegen kosten voor energie en personeel. Daarnaast vervangen autobezitters door de hoge inflatie minder vaak hun banden, wat vooral op de Europese markt voor slechtere resultaten heeft gezorgd.
anp
vrijdag 27 januari 2023 om 19:16
Afbeelding
beeld anp
anp

De reorganisatie raakt ongeveer 5 procent van alle vaste werknemers, meldt Goodyear. Het bedrijf is ook actief vanuit Nederland, met een vestiging in Tilburg. Het is niet direct duidelijk wat de ingreep in van Goodyear voor die afdeling betekent.

Toch lijken de grootste problemen van Goodyear in Europa te spelen. In de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika verwacht het Amerikaanse concern een verlies voor aftrek van belastingen en rentes van 80 miljoen dollar (73,6 miljoen euro) als gevolg van de zwakke vraag en oplopende energierekeningen.

Eerder besloot Goodyear al een fabriek in het Britse Melksham te sluiten. Ook sloot het bedrijf verkooppunten in Zuid-Afrika om de kosten omlaag te krijgen. Aan de nu aangekondigde ontslagen verwacht Goodyear 55 miljoen dollar kwijt te zijn.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rutte na beraad: kabinet wil verbeteringen op grote dossiers

Het kabinet gaat proberen verbeteringen aan te brengen op dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, zei premier Mark Rutte (VVD) na afloop van een overleg tussen de top van het kabinet naar aanleiding van de verkiezingsuitslag.

Afbeelding

Aardbeving met kracht van 4.7 gevoeld op Aruba

Een aardbeving met een kracht van 4.7 en een epicentrum in Venezuela, is dinsdag door veel Arubanen gevoeld. De nieuwszender 24ora meldt dat veel mensen op het eiland naar de zender hebben gebeld over trillingen die ze voelden.

Afbeelding

Bioscoopketen AMC hard omhoog op Wall Street na overnamegeruchten

Bioscoopketen AMC is op de beurs in New York 13 procent meer waard geworden. Beleggers reageerden op een artikel van nieuwssite Intersect waarin staat dat webwinkelconcern Amazon het bedrijf overweegt te kopen.

Afbeelding

CDA: geef kolencentrales nieuw leven in energietransitie

Het kabinet moet de vier kolencentrales ook na 2030, wanneer het stoken van kolen voor stroom wordt verboden, gebruiken voor het opwekken van energie, vindt het CDA. De locaties 'mogen niet verloren gaan', zegt Kamerlid Henri Bontenbal.

Afbeelding

Senatoren uiten harde kritiek op toezichthouders banken in VS

Amerikaanse financieel toezichthouders hebben van zowel Democraten als Republikeinen harde kritiek gekregen op hun optreden rond het omvallen van enkele regionale banken.

Afbeelding

Schutter Nashville werd behandeld voor 'emotionele stoornis'

De schutter die maandagochtend (lokale tijd) op een christelijke basisschool in Nashville drie kinderen en drie volwassenen doodschoot was onder behandeling voor een 'emotionele stoornis', maakte politiechef John Drake dinsdag bekend.