Cryptobeurs Bitvavo positiever over terugkrijgen miljoenen

Nieuws
Het Nederlandse handelsplatform voor cryptomunten Bitvavo heeft ‘acceptabele voorstellen’ ontvangen over de terugstorting van tientallen miljoenen euro’s aan klanttegoeden door de Digital Currency Group (DCG). Klanten van Bitvavo hadden daar in totaal 280 miljoen euro gestald, maar konden daar niet meer bij nadat DCG door de turbulentie op de cryptomarkten in financiële problemen was gekomen.
anp
vrijdag 27 januari 2023 om 18:46
Afbeelding
beeld anp
anp

Eerder had DCG voorgesteld om sowieso 70 procent van het uitstaande bedrag terug te betalen, over de overige 30 procent (zo’n 84 miljoen euro) was nog niets toegezegd. Nu meldt Bitvavo op zijn site een nieuw voorstel te hebben ontvangen waarbij ‘het gros’ van de uitstaande tegoeden terugkeert naar het Nederlandse bedrijf. Over de precieze details wil de cryptobeurs niet veel meer kwijt, omdat de onderhandelingen vertrouwelijk zijn.

DCG is het moederbedrijf van Genesis, dat zich bezighield met het verstrekken van leningen in cryptomunten maar onlangs een faillissementsprocedure begon. Informatie die vanwege het faillissement naar buiten kwam, maakt volgens Bitvavo duidelijk dat er financiële middelen beschikbaar zijn voor het terugbetalen van schuldeisers.

Bitvavo beloofde eerder garant te staan voor de miljoenen die vast staan bij DCG. Daardoor zouden klanten geen risico lopen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rutte na beraad: kabinet wil verbeteringen op grote dossiers

Het kabinet gaat proberen verbeteringen aan te brengen op dossiers waar de kiezer zich zorgen over maakt, zei premier Mark Rutte (VVD) na afloop van een overleg tussen de top van het kabinet naar aanleiding van de verkiezingsuitslag.

Afbeelding

Aardbeving met kracht van 4.7 gevoeld op Aruba

Een aardbeving met een kracht van 4.7 en een epicentrum in Venezuela, is dinsdag door veel Arubanen gevoeld. De nieuwszender 24ora meldt dat veel mensen op het eiland naar de zender hebben gebeld over trillingen die ze voelden.

Afbeelding

Bioscoopketen AMC hard omhoog op Wall Street na overnamegeruchten

Bioscoopketen AMC is op de beurs in New York 13 procent meer waard geworden. Beleggers reageerden op een artikel van nieuwssite Intersect waarin staat dat webwinkelconcern Amazon het bedrijf overweegt te kopen.

Afbeelding

CDA: geef kolencentrales nieuw leven in energietransitie

Het kabinet moet de vier kolencentrales ook na 2030, wanneer het stoken van kolen voor stroom wordt verboden, gebruiken voor het opwekken van energie, vindt het CDA. De locaties 'mogen niet verloren gaan', zegt Kamerlid Henri Bontenbal.

Afbeelding

Senatoren uiten harde kritiek op toezichthouders banken in VS

Amerikaanse financieel toezichthouders hebben van zowel Democraten als Republikeinen harde kritiek gekregen op hun optreden rond het omvallen van enkele regionale banken.

Afbeelding

Schutter Nashville werd behandeld voor 'emotionele stoornis'

De schutter die maandagochtend (lokale tijd) op een christelijke basisschool in Nashville drie kinderen en drie volwassenen doodschoot was onder behandeling voor een 'emotionele stoornis', maakte politiechef John Drake dinsdag bekend.