Cijfers verlichtingsbedrijf Signify goed ontvangen op Damrak

Nieuws
Beleggers hebben vrijdag positief gereageerd op de jaar- en kwartaalcijfers van verlichtingsbedrijf Signify. Het bedrijf uit Eindhoven meldde een hogere winst te hebben behaald in 2022 dan het voorgaande jaar en voorspelde betere marges. De voormalige verlichtingstak van Philips eindigde dankzij die handelsupdate bovenaan in de AEX met een winst van 5,5 procent.
anp
vrijdag 27 januari 2023 om 18:03
Afbeelding
beeld anp
anp

De algehele stemming op de Amsterdamse beurs was positief. Nadat beleggers eerst nog terughoudend waren, steeg de belangrijkste graadmeter op het Damrak na meevallende cijfers over de inflatie in de Verenigde Staten. Dat voedt de hoop dat de rentes daar minder hard omhoog gaan. De AEX-index sloot 0,5 procent hoger op 750,67 punten. De MidKap won 0,6 procent tot 1014,55 punten.

Ook elders in Europa wonnen de beurzen terrein. In Parijs en Frankfurt stonden winsten tot 0,1 procent op de koersenborden. Londen ging een fractie achteruit.

Chipmachinemaker

Chipmachinemaker ASML won 0,2 procent, ondanks tegenvallende resultaten bij zijn grote klant Intel. Op de achtergrond lopen gesprekken tussen Nederland en de Verenigde Staten over mogelijke verdere exportbeperkingen voor hoogwaardige chiptechnologie aan China.

In de MidKap won WDP 2,7 procent. De investeerder in logistiek vastgoed presteerde afgelopen jaar in lijn met de eigen verwachtingen. Voetbalclub Ajax klom 4,2 procent na het ontslag van trainer Alfred Schreuder.

Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz (H&M) zakte dik 4 procent in Stockholm. De Zweedse kledingketen dook in het afgelopen kwartaal in de rode cijfers. In november waarschuwde het bedrijf al een grote reorganisatielast te nemen in het vierde kwartaal als onderdeel van het plan om 1500 banen te schrappen.

Het Franse drankenconcern Rémy Cointreau zakte ruim 3,8 procent in Parijs na tegenvallende cijfers. In Londen steeg Sainsbury 5,5 procent. Het Britse groothandelsbedrijf Bestway liet weten een belang te hebben opgebouwd in de supermarktketen.

Euro en dollar

De euro was 1,0859 dollar waard, tegen 1,0863 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent minder op 80,12 dollar. Brentolie werd 0,8 procent goedkoper op 86,77 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Twee voetgangers ernstig gewond na aanrijding in Valkenburg

Twee voetgangers zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij rond 02.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden aangereden door een voertuig op de Wilhelminalaan in Valkenburg, meldt de politie in de provincie Limburg.

Afbeelding

Leger Oekraïne: opnieuw luchtaanvallen in de buurt van Kyiv

In de nacht van zaterdag op zondag is opnieuw in heel Oekraïne het luchtalarm afgegaan. Luchtafweersystemen zijn in de vroege uren van zondag druk bezig met het afslaan van luchtaanvallen in de buurt van Kyiv, laat de militaire top in die hoofdstad weten via Telegram.

Afbeelding

Noord-Korea veroordeelt vergadering VN-Veiligheidsraad

Noord-Korea veroordeelt het feit dat de VN-Veiligheidsraad een vergadering heeft gehouden over de recente poging van het land om een militaire spionagesatelliet te lanceren.

Afbeelding

Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.

Afbeelding

Rammstein spreekt zich uit na nieuwe beschuldigingen wangedrag

Rammstein heeft zich na nieuwe beschuldigingen van wangedrag richting frontman Till Lindemann en de band uitgesproken op Instagram. De Duitse metalband laat weten elke vorm van geweld te veroordelen.

Afbeelding

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.