Speelgoedbedrijf Hasbro schrapt 1000 banen om tegenvallende verkoop

Nieuws
De Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro gaat dit jaar wereldwijd ongeveer 1000 banen schrappen om kosten te besparen. Dat komt neer op ongeveer 15 procent van het totale personeelsbestand bij Hasbro. Volgens Hasbro waren de speelgoedverkopen in de belangrijke feestdagenperiode tegenvallend.
anp
donderdag 26 januari 2023 om 22:40
Afbeelding
beeld anp
anp

Hasbro brengt onder andere speelgoed op de markt van Transformers, Dungeons & Dragons, Peppa Pig, My Little Pony en PJ Masks en is ook bekend van het bordspel Monopoly. De ingreep in het personeelsbestand moet leiden tot een jaarlijkse kostenbesparing van 250 miljoen tot 300 miljoen dollar in 2025.

In een toelichting op het nieuws zei topman Chris Cocks van Hasbro dat de prestaties in het vierde kwartaal tegenvielen vanwege een ‘uitdagend consumentenklimaat’. Vanwege de hoge inflatie houden mensen meer de hand op de knip. Volgens een voorlopige raming ging de omzet in het vierde kwartaal met 17 procent omlaag tot bijna 1,7 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen.

Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.