Magazijnmedewerkers Amazon in Britse stad Coventry staken om loon

Nieuws
Amazon-werknemers in een magazijn in Coventry, een stad in Midden-Engeland, zullen woensdag niet op het werk verschijnen na een maandenlange ruzie over loon. Volgens vakbond GMB nemen naar verwachting zo’n 300 werknemers deel aan de vakbondsactie.
anp
woensdag 25 januari 2023 om 02:58
Afbeelding
beeld anp
anp

Amazon verhoogde het minimumstartsalaris in Groot-Brittannië vorig jaar met 50 pence (56 eurocent) tot een minimum van tussen de 10,50 en 11,45 pond (11,89 en 15,99 euro) per uur. Het minimumuurloon van het land, dat momenteel 9,50 pond (10,76 euro) per uur bedraagt, stijgt in april tot 10,42 pond (11,80 euro).

Vakbond GMB, die eerder deze maand de stakingsdatum had vastgesteld, dringt er al maanden bij Amazon op aan om werknemers ‘een behoorlijke loonsverhoging’ te geven. Amazon, dat duizenden werknemers in dienst heeft in zijn 30 magazijnen in het VK, noemt het geboden loon echter ‘concurrerend’.

Groot-Brittannië heeft vanwege de inflatie van de afgelopen maanden te maken met stakingen in cruciale sectoren, zoals de zorg en het vervoer, maar ook de juridische sector. Steeds is het werknemers te doen om meer loon om de stijgende kosten in het levensonderhoud het hoofd te bieden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Naschok in Zuid-Turkije met kracht van 5.3

In het zuiden van Turkije is na de verwoestende aardbevingen van maandag een naschok geweest met een kracht van 5.3. De schok werd door het Amerikaans seismologisch instituut USGS gemeten op 29 kilometer van Gaziantep, vlak bij de eerdere aardbevingen.

Afbeelding

Dell bij verliezers op Wall Street na bekendmaking ontslagronde

Dell Technologies is maandag op Wall Street in het rood geëindigd. De computerfabrikant maakte bekend ongeveer 6650 banen te schrappen om kosten te besparen. Het bedrijf zet die stap omdat het kampt met een zwakkere vraag naar pc's.

Afbeelding

Minister Yellen: economie VS sterk en weerbaar

De economie van de Verenigde Staten blijft sterk en weerbaar. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen tegen nieuwszender ABC. Ze wijst daarbij vooral op de sterke arbeidsmarkt in de VS.

Afbeelding

591.000 euro binnen op Giro 7244 voor slachtoffers aardbevingen

Op Giro 7244 is inmiddels 591.000 euro binnengekomen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. De hulporganisatie heeft Giro 7244 eerder maandag geopend.

Afbeelding

Dodental in Turkije en Syrië loopt op tot meer dan 3000

De aardbevingen in Zuid-Turkije hebben zeker 3032 mensen het leven gekost. Duizenden mensen raakten gewond en reddingswerkers zoeken onder het puin naar overlevenden. De verwachting is dat het dodental de komende uren verder oploopt.

Afbeelding

Turkse belangenorganisatie Milli Görüs: beving verschrikkelijk

De duizenden doden en de enorme verwoesting door de zware aardbevingen in het zuiden van Turkije zijn 'verschrikkelijk'. Dat zegt Orhan Kocer van de belangenorganisatie voor Turkse Nederlanders Milli Görüs Noord-Nederland. 'Ik heb er geen woorden voor.