Chocoholic brownies met courgette en aubergine

Nieuws
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg voor de ganache de aubergines 30 minuten in de oven totdat deze slap aanvoelen. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Reiny de Fijter
zaterdag 7 januari 2023 om 03:23
Gebak met Groenten
Gebak met Groenten beeld nd

2. Verlaag intussen de oventemperatuur naar 180 graden. Doe in een kom de geraspte courgette en roer hier alle droge ingrediënten door, samen met de chocoladestukjes.

3. Roer de olie, sojadrink en het vanille-exract door de droge ingrediënten, en schep het browniebeslag in het bakblik.

4. Zet het bakblik 20-25 minuten in de oven totdat een cakenaald er vrij schoon uit komt. Laat de brownie afkoelen.

5. Snijd de gepofte aubergines open en schep het vruchtvlees eruit. Pureer met een staafmixer.

6. Laat de pure chocolade au bain-marie smelten en mix deze door de gepureerde aubergine totdat je een supergladde ganache hebt.

7. Bestrijk de brownie met ganache en strooi cacaobibs over het oppervlak.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amnesty: politie schendt recht op privacy van demonstranten

De Nederlandse politie schendt het recht op privacy van demonstranten omdat de bevoegdheden die de politie gebruikt voor toezicht volgens Amnesty International te vaag zijn geformuleerd.

Afbeelding

CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen.

Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.