Gebak met groenten

Nieuws
Eveline Versluys – oftewel Vegamuze – bakt taarten, koekjes en toetjes met groenten als hoofdingrediënt. Groenten eten is geen opoffering, het is een verrijking, wil ze bewijzen met haar kookboek Gebak met groenten.
Reiny de Fijter
zaterdag 7 januari 2023 om 03:23
Vegamuze bedient borrels, trouwerijen en recepties met veganistische recepten waarin altijd groentegerechten centraal staan.
Vegamuze bedient borrels, trouwerijen en recepties met veganistische recepten waarin altijd groentegerechten centraal staan. beeld Toos Vergrote

Toen carrotcake als lekkernij (worteltaart, met die romige topping) overwaaide uit Engeland en ook in Nederlandse koffiehuizen en restaurants hip werd, was Eveline Versluys direct verkocht. Die combinatie van groente en taart, dat was haar combinatie. Altijd al hield ze van groenten maar ook van taart. Dus ja, carrotcake!!

Maar al genietend van die carrotcake ontdekte Versluys, die inmiddels beter bekend staat als Vegamuze, dat in die zogenoemde worteltaart nauwelijks wortel zat. Nog geen half geraspt worteltje. Dat moest beter kunnen, dacht ze. En het kon beter; ze ontwikkelde een recept voor worteltaart die het woord wortel waardig is: 250 gram geraspte wortel is in dit recept verwerkt. Het werd een succes en voor Versluys is het inmidd..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen.

Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.