Nieuws
Rosanne de Boer
zaterdag 7 januari 2023 om 03:23
Afbeelding
beeld eo

Voor de podcast ZOUT! van de EO en NPO Radio 5 reizen Marieke Meijer en Chris Segers door het land op zoek naar smaakmakers. Zij ontmoeten bekende en minder bekende christenen. Ze willen weten hoe deze gelovigen zich inzetten op maatschappelijke terreinen als duurzaamheid, armoede en onrechtbestrijding. Eén van hen is Jaap van de Kamp, jongerenwerker bij Stichting Gave. Deze organisatie maakt zich hard voor vluchtelingen. ‘Mijn leven heeft meer kleur gekregen sinds ik contact heb met mensen uit andere culturen. Er zijn in de afgelopen jaren mooie gelijkwaardige vriendschappen ontstaan. Dat gaat niet vanzelf. Het helpt bijvoorbeeld niet om ‘nieuwe Nederlanders’ als groep te zien of enkel contact te leggen voor hulp. Als de h..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden.

Afbeelding

Biden in toespraak:

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.

Afbeelding

Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Afbeelding

Brand op vrachtschip in Dordrecht

Op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot, en woedt zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Afbeelding

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de groot..

Afbeelding

Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster.