Nieuws
Rosanne de Boer
zaterdag 7 januari 2023 om 03:23
Afbeelding
beeld Rosanne de Boer

‘What A Wonderful World’ is het thema van het IJsbeelden Festival dat na twee coronajaren terug is in Zwolle. In de IJshallen zijn tot 5 maart tientallen beelden te zien waar zes ijsmetselaars en 42 beeldhouwers uit veertien landen aan gewerkt hebben. Sommige zijn wel zes meter hoog. Bezoekers maken in de IJsselhallen een wereldreis en gaan naar China, Egypte, Brazilië, Spanje en België. Ze lopen langs een metershoog Christusbeeld zoals dat in Rio de Janeiro staat, staan oog in oog met een sfinx voor een piramide en zien een reliëf van het schilderij Het Melkmeisje. De werken van de oude meesters uit de Gouden Eeuw zijn present op het festival. Bijzonder is het zelfportret van Van Gogh waarin zonnebloemen zijn verwerkt. Prachtig zijn ook..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Amnesty: politie schendt recht op privacy van demonstranten

De Nederlandse politie schendt het recht op privacy van demonstranten omdat de bevoegdheden die de politie gebruikt voor toezicht volgens Amnesty International te vaag zijn geformuleerd.

Afbeelding

CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen.

Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.