Europa’s armste land

Varia
9 : trend
zaterdag 7 januari 2023 om 03:22
Armoede in Moldavië
Armoede in Moldavië beeld Robert Dulmers

Uit Moldavië is een halve generatie mannen
naar het buitenland gevlucht. Er is veel armoede en alcoholisme.
Via lokale kerken en scholen komt er hulp uit Nederland.

14 :

geloven in

Pioniersplek

De kerkdeuren van de Vituskerk staan wekelijks een hele dag open. ‘We willen eigenlijk de huiskamer van God
zijn in Huizen.’

7 :

analyse

Kruisje slaan

Wordt het niet eens tijd
om een van de oudste persoonlijke rituelen van het christelijk geloof in ere te herstellen?

3 :

column

Vuurwerkvrij

Volgens Jan-Willem Wits is er voor kerken alle reden om aan te sluiten bij de brede coalitie die aandringt op een andere viering van oud en nieuw.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Morrende VVD-leden willen Rutte aan zijn asielbelofte houden

Voor de VVD belooft het zaterdag weer een roerige dag te worden. De achterban van de grootste regeringspartij kan op het congres in Apeldoorn zijn hart luchten over de vele kwesties die nu spelen binnen de coalitie.

Afbeelding

Actiedag voor een nationaal heksenmonument

Op bijna twintig plekken in Nederland voert de Stichting Nationaal Heksenmonument zaterdagmiddag actie. De missie van de net opgerichte stichting is een nationaal monument voor de slachtoffers van de grootschalige verbrandingen als heks van voornamelijk vrouwen, die in Europa p..

Afbeelding

Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden.

Afbeelding

Biden in toespraak:

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.

Afbeelding

Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Afbeelding

Brand op vrachtschip in Dordrecht

Op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot, en woedt zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.