Varia
npo 2, human, 21.06-21.30 uur
zaterdag 7 januari 2023 om 03:22
beeld

Blauw Licht - Herinneringen van een Ambulancebroeder

In deze indringende korte documentaire verbeelden filmmakers Jefta Varwijk en Jaap van Heusden de herinneringen van een ambulanceverpleegkundige. Op allerlei plekken ziet een voormalig ambulanceverpleegkundige beelden voor zich van de momenten waarop hij hulp verleende aan een patiënt. Hier lag het ‘binkie’ op een bouwplaats dat om zijn moeder bleef roepen. Daar het jongetje dat frontaal door een stadsbus werd geschept. Daar het meisje met de vlechten dat verdronk in het kanaal. Na 23 jaar op de ambulance staat een verzameling verhalen en gezichten op zijn netvlies gebrand. Filmmaker Jaap van Heusden over waarom hij het ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden.

Afbeelding

Biden in toespraak:

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.

Afbeelding

Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Afbeelding

Brand op vrachtschip in Dordrecht

Op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot, en woedt zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Afbeelding

Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de groot..

Afbeelding

Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster.