Els Lokker graveert sieraden en andere metalen: ‘Je verkoopt een emotie’

Nieuws
Op Marktplaats wachten duizenden tweedehandsspullen op een nieuwe eigenaar. Ook zijn er tal van ondernemers die hun diensten aanbieden. Vandaag spreken we met Els Lokker. Als handgraveur graveert zij sieraden en andere metalen.
Hendriëlle de Groot
vrijdag 6 januari 2023 om 17:16
‘Overal zit wel een verhaal achter. Soms is dat ook een tragisch verhaal, dat iemand is overleden en mensen een aandenken willen. Dat doet mij dan wel wat.’
‘Overal zit wel een verhaal achter. Soms is dat ook een tragisch verhaal, dat iemand is overleden en mensen een aandenken willen. Dat doet mij dan wel wat.’ beeld

Wat doe je als handgraveur precies?

‘Ik graveer het meest sieraden, al komen er ook wel andere speciale opdrachten voorbij, zoals het graveren van de Spinoza Award. Dat was heel bijzonder om te doen. Meestal gaat het om speciale gelegenheden: een trouwerij of jubileum. Overal zit wel een verhaal achter. Soms is dat ook een tragisch verhaal, dat iemand is overleden en mensen een aandenken willen. Dat doet mij dan wel wat.’ 

Welke opleiding heeft u gevolgd om dit werk te doen?

‘Vroeger hadden mijn man en ik een juwelierswinkel. Hij was goudsmid en heeft mij het handgraveren geleerd. Inmiddels leeft hij niet meer. Mijn man zei altijd: je verkoopt een emotie. Ik ben daarna in afgeslankte vorm verder gegaan, als handgraveur. Dat doe ik nu al zo’..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen

De omzet in de zakelijke dienstverlening is in het eerste kwartaal met bijna 15 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Die omzetgroei komt voor een groot deel door hogere prijzen.

Afbeelding

Wall Street eindigt lager, focus op stemming schuldenplafond VS

De aandelenbeurzen in New York eindigden aan het einde van de handelsdag op woensdag in het rood. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de..

Afbeelding

Amazon schikt voor bijna 31 miljoen dollar in twee privacyzaken

Amazon heeft ermee ingestemd om 30,8 miljoen dollar (omgerekend bijna 29 miljoen euro) te betalen om te schikken in twee privacyzaken. Die waren aangespannen door de Amerikaanse toezichthouder FTC.

Afbeelding

Media: Amerikaanse ex-vicepresident Pence wil president worden

De Amerikaanse ex-vicepresident Mike Pence wil president worden. De rechterhand van voormalig president Donald Trump gaat op 7 juni bekendmaken dat hij in de race stapt, melden Amerikaanse media.

Afbeelding

Aandeelhouders ExxonMobil wijzen massaal klimaatpetities af

Aandeelhouders van ExxonMobil hebben met een grote meerderheid voorstellen afgewezen om het Amerikaanse olieconcern te dwingen meer te doen aan de klimaataanpak.

Afbeelding

Tientallen pagina's met asielmaatregelen liggen op tafel kabinet

Tientallen pagina's met voorstellen om de instroom van migranten in te perken, liggen bij het kabinet op tafel. De voorstellen worden beoordeeld op juridische houdbaarheid, uitvoerbaarheid en politiek draagvlak, melden ingewijden.