OM verdenkt leerkracht Heusden nu ook van seks met minderjarige

Nieuws
In de zedenzaak tegen een 44-jarige leerkracht uit het Brabantse Heusden heeft het Openbaar Ministerie de aanklacht uitgebreid. Woensdag maakte het OM bekend dat hij seks heeft gehad met een minderjarig meisje buiten de regio met wie hij al langer contact had. En naast het heimelijk filmen van kinderen zou hij in het bijzijn van een minderjarige seksuele handelingen met zichzelf hebben verricht. Woensdag bepaalde de rechtbank in Den Bosch dat de man in voorarrest blijft.
anp
woensdag 7 december 2022 om 12:44
Afbeelding
beeld anp
anp

De man werd eind augustus aangehouden voor het maken van heimelijke opnames van kinderen. De verdachte gaf les op een basisschool in de gemeente Heusden. De betrokken kinderen zijn geen leerlingen van deze school.

Na zijn aanhouding is kinderporno gevonden bij de man. Naar de aard en omvang van het beeldmateriaal wordt nog verder onderzoek gedaan. Het OM verdenkt de man er daarnaast van dat hij jarenlang seksueel getinte gesprekken voerde in chats met minderjarigen. Hij deed zich daarbij voor als een leeftijdsgenoot. De politie heeft een deel van de kinderen kunnen identificeren. Het gaat om kinderen uit verschillende gemeentes uit het hele land. De politie heeft geen aanwijzingen gevonden dat de man met leerlingen van zijn eigen school chatcontact had.

De politie hoopt het onderzoek in de loop van 2023 af te kunnen ronden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aegon en Unilever stijgen op druk Damrak na cijfers

Aegon en Unilever behoorden donderdag tot de sterkste stijgers op het Damrak, na goed ontvangen resultaten van de AEX-bedrijven. Bij de middelgrote bedrijven vielen de cijfers van apothekersbedrijf Fagron en flitshandelaar Flow Traders in de smaak bij beleggers.

Afbeelding

FNV: vanaf woensdag zesdaagse staking stadsreiniging in Rotterdam

De medewerkers van de Reiniging en Inzameling in Rotterdam gaan vanaf woensdag 15 tot en met maandag 20 februari staken, meldt de FNV Overheid. Daarnaast zullen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) op de 17e geen boetes uitdelen. De stakers willen een loonsverhoging.

Afbeelding

Fraudehelpdesk ziet toename telefonische oplichting in 2022

De Fraudehelpdesk ziet een stijging van het aantal meldingen over telefonische oplichting, zo meldt het over de jaarcijfers van 2022. Het gaat om een stijging van 18 procent. In 136 gevallen is geld afgestaan, wat neerkwam op een totale schade van ruim 1 miljoen euro.

Afbeelding

Winkelvastgoedbedrijf URW zet herstel van coronacrisis door

Unibail-Rodamco-Westfield (URW), eigenaar van onder meer het grote winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam, heeft afgelopen jaar het herstel van de coronapandemie doorgezet.

Afbeelding

Zelenski vanaf half elf voor overleg bij EU-leiders in Brussel

De Oekraïense president Volodimir Zelenski wordt om 10.30 uur verwacht op de EU-top in Brussel. EU-bronnen melden dat 'een gast is uitgenodigd voor een gedachtewisseling met de Europese Raad'. De top wordt vanaf 12.

Afbeelding

Voormalig Nuon-baas Tobias Swelheim overleden

Voormalig topman van energiebedrijf Nuon Tobias Swelheim is maandag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Vitesse bekendgemaakt, de voetbalclub die hij met Nuon heeft gesponsord en waar hij een prominente rol had.