Trump: schaf de grondwet af en verander de verkiezingsuitslag

Nieuws
anp
zondag 4 december 2022 om 05:33
Afbeelding
beeld anp
anp

De Amerikaanse oud-president Donald Trump vindt dat de grondwet van de Verenigde Staten moet worden afgeschaft, zodat hij alsnog kan worden uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen van 2020. Op het door hem gecreëerde sociale netwerk Truth Social herhaalde hij zaterdag zijn ongefundeerde beschuldigingen dat de verkiezingsuitslag vervalst is en schreef hij dat ‘een massale fraude van dit type en deze omvang afschaffing van alle regels rechtvaardigt, van alle regelingen en artikelen, zelfs die in de grondwet.’

Het Witte Huis veroordeelde direct de uitlatingen van Trump. Een woordvoerder van het Witte Huis zei dat een aanval op de grondwet ‘onacceptabel’ is en gezien moet worden als ‘een aanval op de ziel van ons land’. Hij liet erop volgen dat ‘je niet alleen van Amerika kunt houden als je wint.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Winkelvastgoedbedrijf URW zet herstel van coronacrisis door

Unibail-Rodamco-Westfield (URW), eigenaar van onder meer het grote winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam, heeft afgelopen jaar het herstel van de coronapandemie doorgezet.

Afbeelding

Zelenski vanaf half elf voor overleg bij EU-leiders in Brussel

De Oekraïense president Volodimir Zelenski wordt om 10.30 uur verwacht op de EU-top in Brussel. EU-bronnen melden dat 'een gast is uitgenodigd voor een gedachtewisseling met de Europese Raad'. De top wordt vanaf 12.

Afbeelding

Voormalig Nuon-baas Tobias Swelheim overleden

Voormalig topman van energiebedrijf Nuon Tobias Swelheim is maandag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Vitesse bekendgemaakt, de voetbalclub die hij met Nuon heeft gesponsord en waar hij een prominente rol had.

Afbeelding

Twitter weer online in Turkije na blokkade van twaalf uur

De berichtendienst Twitter doet het weer in Turkije, nadat die in de nasleep van de verwoestende aardbeving twaalf uur uit de lucht was. Alles wijst erop dat de Turkse overheid de site blokkeerde om vermeende misinformatie over de ramp tegen te gaan.

Afbeelding

Werkgevers: ov-staking levert meer overlast in zuiden op

De vierde dag van de staking in het streekvervoer levert opnieuw meer overlast op in het zuiden, meldt werkgeversvereniging VWOV. In Brabant rijdt tussen de 15 en de 20 procent van de bussen, in Limburg gaat het volgens VWOV om 30 procent.

Afbeelding

Zelda duurder, Nintendo-spellen na jaren mogelijk in prijs omhoog

Nintendo gaat mogelijk hogere prijzen hanteren voor spellen voor de Switch-spelcomputer, nadat die prijzen ondanks de inflatie jarenlang gelijk zijn bleven.