Vuurwerk na WK-zege Oranje, maar vooral binnen feest

Nieuws
Na de 3-1 winst van Oranje op het WK in Qatar is op veel plaatsen in Nederland feest gevierd. Onder meer in Den Haag, Deventer, Veenendaal, Sittard en Zaandam staken mensen vuurwerk af. Maar vanwege de kou buiten werd er vooral binnenshuis, in de kroeg of het clubhuis gefeest.
anp
zaterdag 3 december 2022 om 18:57 aangepast 19:51
Afbeelding
beeld anp
anp

In café De Bommel in Breda werd de zege op de Verenigde Staten begroet met het uitbundig zingen van Viva Hollandia en ook Hé hé hé hé, hup NAC, het clublied van de Bredase club waar doelman Noppert jaren geleden reserve was.

In Roermond bleef het rustig in het uitgaanscentrum, maar in de kroegen werd het glas geheven. Ook op straat in Kerkrade was weinig te merken van feestvreugde. In de Jaarbeurs in Utrecht keken honderden mensen via een groot scherm op het evenement Oranje Strijders.

Op de 'Oranjerotonde' in de Apeldoornse wijk De Maten, die was afgesloten voor het verkeer, trotseerden tientallen mensen de kou om de overwinning van Oranje te vieren.

Voorafgaand aan het duel, waarmee het Nederlands elftal als eerste WK-deelnemer doordrong tot de kwartfinales, viel in de winkelstraten op dat het publiek graag om 16.00 uur wilde klaarzitten. Zo gingen klanten van een Jumbo in Voorburg 10 minuten voor de aftrap massaal naar de kassa, om in een lange rij te wachten tot ze konden afrekenen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aegon en Unilever stijgen op druk Damrak na cijfers

Aegon en Unilever behoorden donderdag tot de sterkste stijgers op het Damrak, na goed ontvangen resultaten van de AEX-bedrijven. Bij de middelgrote bedrijven vielen de cijfers van apothekersbedrijf Fagron en flitshandelaar Flow Traders in de smaak bij beleggers.

Afbeelding

FNV: vanaf woensdag zesdaagse staking stadsreiniging in Rotterdam

De medewerkers van de Reiniging en Inzameling in Rotterdam gaan vanaf woensdag 15 tot en met maandag 20 februari staken, meldt de FNV Overheid. Daarnaast zullen buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) op de 17e geen boetes uitdelen. De stakers willen een loonsverhoging.

Afbeelding

Fraudehelpdesk ziet toename telefonische oplichting in 2022

De Fraudehelpdesk ziet een stijging van het aantal meldingen over telefonische oplichting, zo meldt het over de jaarcijfers van 2022. Het gaat om een stijging van 18 procent. In 136 gevallen is geld afgestaan, wat neerkwam op een totale schade van ruim 1 miljoen euro.

Afbeelding

Winkelvastgoedbedrijf URW zet herstel van coronacrisis door

Unibail-Rodamco-Westfield (URW), eigenaar van onder meer het grote winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam, heeft afgelopen jaar het herstel van de coronapandemie doorgezet.

Afbeelding

Zelenski vanaf half elf voor overleg bij EU-leiders in Brussel

De Oekraïense president Volodimir Zelenski wordt om 10.30 uur verwacht op de EU-top in Brussel. EU-bronnen melden dat 'een gast is uitgenodigd voor een gedachtewisseling met de Europese Raad'. De top wordt vanaf 12.

Afbeelding

Voormalig Nuon-baas Tobias Swelheim overleden

Voormalig topman van energiebedrijf Nuon Tobias Swelheim is maandag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Vitesse bekendgemaakt, de voetbalclub die hij met Nuon heeft gesponsord en waar hij een prominente rol had.