Man zonder rijbewijs botst op tegenligger zonder rijbewijs

Nieuws
De politie heeft donderdag in Vlaardingen na een botsing twee automobilisten staande gehouden die beiden zonder rijbewijs reden. Een van hen werd voor de 11e keer betrapt op rijden zonder rijbewijs en was ook onder invloed van drugs. De auto van de 21-jarige Rotterdammer is in beslag genomen.
anp
vrijdag 2 december 2022 om 16:25
Afbeelding
beeld anp
anp

Agenten spraken tegen het einde van de middag op de Vlaardingerdijk de Rotterdammer vanuit hun auto aan op zijn rijgedrag. Toen hij vervolgens weg wilde rijden sloeg de motor af, waarop de agenten het kenteken door hun systeem haalden. Toen bleek dat de eigenaar van de auto al tien keer eerder was aangehouden voor rijden zonder rijbewijs.

De politie gaf een stopteken, maar de man uit Rotterdam sloeg op de vlucht. Tijdens de achtervolging kwam de jongeman in botsing met een tegenligger. Beide auto’s raakten total loss. De tegenligger bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben. Hij heeft een proces verbaal gekregen.

Niemand raakte door de botsing gewond. Een van de auto’s kwam door het ongeluk ook in aanraking met de politieauto. Die raakte licht beschadigd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zelenski vanaf half elf voor overleg bij EU-leiders in Brussel

De Oekraïense president Volodimir Zelenski wordt om 10.30 uur verwacht op de EU-top in Brussel. EU-bronnen melden dat 'een gast is uitgenodigd voor een gedachtewisseling met de Europese Raad'. De top wordt vanaf 12.

Afbeelding

Voormalig Nuon-baas Tobias Swelheim overleden

Voormalig topman van energiebedrijf Nuon Tobias Swelheim is maandag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Vitesse bekendgemaakt, de voetbalclub die hij met Nuon heeft gesponsord en waar hij een prominente rol had.

Afbeelding

Twitter weer online in Turkije na blokkade van twaalf uur

De berichtendienst Twitter doet het weer in Turkije, nadat die in de nasleep van de verwoestende aardbeving twaalf uur uit de lucht was. Alles wijst erop dat de Turkse overheid de site blokkeerde om vermeende misinformatie over de ramp tegen te gaan.

Afbeelding

Werkgevers: ov-staking levert meer overlast in zuiden op

De vierde dag van de staking in het streekvervoer levert opnieuw meer overlast op in het zuiden, meldt werkgeversvereniging VWOV. In Brabant rijdt tussen de 15 en de 20 procent van de bussen, in Limburg gaat het volgens VWOV om 30 procent.

Afbeelding

Zelda duurder, Nintendo-spellen na jaren mogelijk in prijs omhoog

Nintendo gaat mogelijk hogere prijzen hanteren voor spellen voor de Switch-spelcomputer, nadat die prijzen ondanks de inflatie jarenlang gelijk zijn bleven.

Afbeelding

Aandacht voor cijfers Aegon, Arcelor en Unilever op Damrak

Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de resultaten van verzekeraar Aegon, staalconcern ArcelorMittal en levensmiddelenbedrijf Unilever.