Kabinet beslist mogelijk over afvaardiging naar Nederland-VS

Nieuws
Het kabinet beslist mogelijk vrijdag of er namens de regering iemand gaat naar de wedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK voetbal in Qatar. Bij de laatste groepswedstrijd dinsdag tegen het gastland zat sportminister Conny Helder op de tribune.
anp
vrijdag 2 december 2022 om 04:35
Afbeelding
beeld anp
anp

De vraag wie er eventueel naar Qatar afreist als Nederland de knock-outfase van het WK zou bereiken, liet het kabinet tot dusver open. Dat zou opnieuw Helder kunnen zijn, maar ook premier Mark Rutte of zelfs koning Willem-Alexander. Het is evenwel ook denkbaar dat er zaterdag geen afvaardiging wordt gestuurd.

De aanwezigheid van de regering in Qatar ligt gevoelig in verband met de mensenrechtensituatie in dat land. De Tweede Kamer had het kabinet eigenlijk gevraagd het toernooi om die reden links te laten liggen. Maar onder meer gezien de huidige energiecrisis vond het kabinet het belangrijk om het gasproducerende Qatar te vriend te houden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Volvo verkoopt minder auto's, omzet wel gestegen

Autofabrikant Volvo zag zijn inkomsten het afgelopen jaar stijgen, terwijl het aantal verkochte auto's daalde. De omzetstijging was te danken aan de gestegen prijzen en gunstige wisselkoersen. De winst viel lager uit in vergelijking met vorig jaar.

Afbeelding

Duitse inflatie koelt af tot laagste niveau in vijf maanden

De inflatie in Duitsland is in januari afgekoeld tot het laagste niveau in vijf maanden, dankzij de overheidssteun om de torenhoge energiekosten voor huishoudens te verlichten. Consumenten zijn daardoor minder kwijt aan gas en elektra dan ze anders zouden zijn geweest.

Afbeelding

Grootste verlies voor Credit Suisse sinds 2008

De Zwitserse bank Credit Suisse heeft in 2022 zijn grootste jaarverlies geleden sinds de financiële crisis van 2008. De tweede bank van Zwitserland kampt onder meer met hoge reorganisatiekosten en een grote uitstroom van kapitaal.

Afbeelding

Explosie bij huis in Amsterdam-West, geen gewonden

Bij de voordeur van een huis in Amsterdam-West is in de nacht van woensdag op donderdag een explosief afgegaan. Er is niemand gewond geraakt, maar er is wel materiële schade, zo meldt de politie.

Afbeelding

Zelenski in Europees Parlement aangekomen voor speech

De Oekraïense president Volodimir Zelenski is aangekomen in het Europees Parlement in Brussel. Op de rode loper werd hij ontvangen door voorzitter Roberta Metsola. Hij zal de ingelaste plenaire zitting voor het eerst in persoon toespreken.

Afbeelding

Arcadis helpt mee met ontmanteling van Duitse kolencentrale

Het Nederlandse advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat helpen bij de ontmanteling van een Duitse kolencentrale zodat een chipfabriek kan worden gebouwd. Het betreft een terrein van ongeveer 53 hectare waar nu nog meerdere bouwwerken op staan.