Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Nieuws
Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers. Een van de topmannen van dat bedrijf gaf te kennen dat hij zijn functie neerlegt met ingang van het nieuwe jaar, wat leidde tot onrust.
anp
donderdag 1 december 2022 om 22:33
Afbeelding
beeld anp
anp

Netflix klom krap 4 procent. De streamingdienst lijkt beleggers eindelijk te overtuigen van hun goedkopere, door advertenties ondersteunde abonnementen. Door de hoge inflatie is een duur Netflix-abonnement vaak het eerste waar de Amerikaanse consument op bespaart. Met de goedkope abonnementen hoopt Netflix dat besluit voor te zijn.

Softwarebedrijf Salesforce verloor ondanks beter dan verwachte resultaten dik 8 procent. Beleggers leken te zijn geschrokken van de aankondiging dat mede-topman Bret Taylor eind januari vertrekt bij het bedrijf.

Nasdaq

Wells Fargo (min 2,3 procent) stond ook bij de zakkers, nadat de Amerikaanse bank bekendmaakte nog eens honderden medewerkers van hun hypotheekdivisie te ontslaan. Daartoe zag de bank zich genoodzaakt nu er minder vraag is naar hypotheken door de hoge rentetarieven.

De Dow-Jonesindex sloot de handelsdag af met een verlies van 0,6 op 34.395,01 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 4076,57 punten. Techgraadmeter Nasdaq was de licht positieve uitzondering met een slotstand van 11.482,45 punten, hetgeen een winst van 0,1 procent betekende.

Krimp

Beleggers reageerden ook op nieuwe cijfers van marktonderzoeker ISM over de Amerikaanse industrie. Daaruit bleek dat de sector voor het eerst sinds het voorjaar van 2020, het begin van de coronacrisis, te maken heeft met krimp. Zo verzwakte de productie in het land, vooral als gevolg van dalende orders. Ook bleken de voorraden in het traagste tempo te zijn geslonken sinds april 2020, wat de terugval in het aantal nieuwe orders kan verklaren.

Door het vooruitzicht van mildere renteverhogingen in de VS steeg de euro in waarde tot 1,0524 dollar, tegen 1,0324 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1 procent duurder op 81,36 dollar. Brentolie kostte een fractie meer op 87,00 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederlands reddingsteam geland in Turkije

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR is geland in het Turkse Adana. 65 mensen en acht reddingshonden gaan helpen in het land dat is getroffen door zware aardbevingen. In Turkije en buurland Syrië zijn hierdoor meer dan 3800 mensen overleden.

Afbeelding

Pakistanen kunnen weer op Wikipedia na opheffing blokkade

De Pakistaanse regering heeft de blokkade op Wikipedia opgeheven. De Pakistanen konden sinds vrijdag niet meer terecht bij de online-encyclopedie, omdat de regering vond dat daar 'godslasterlijke' dingen te lezen waren.

Afbeelding

Nieuwe Call of Duty stuwt omzet Activision Blizzard

Activision Blizzard, het gamesbedrijf achter titels als Call of Duty en World of Warcraft, heeft het aantal bestellingen in het laatste kwartaal van vorig jaar flink zien stijgen. Dat was met name te danken aan de nieuwste titel in de Call of Duty-reeks, Modern Warfare II.

Afbeelding

Naschok in Zuid-Turkije met kracht van 5.3

In het zuiden van Turkije is na de verwoestende aardbevingen van maandag een naschok geweest met een kracht van 5.3. De schok werd door het Amerikaans seismologisch instituut USGS gemeten op 29 kilometer van Gaziantep, vlak bij de eerdere aardbevingen.

Afbeelding

Dell bij verliezers op Wall Street na bekendmaking ontslagronde

Dell Technologies is maandag op Wall Street in het rood geëindigd. De computerfabrikant maakte bekend ongeveer 6650 banen te schrappen om kosten te besparen. Het bedrijf zet die stap omdat het kampt met een zwakkere vraag naar pc's.

Afbeelding

Minister Yellen: economie VS sterk en weerbaar

De economie van de Verenigde Staten blijft sterk en weerbaar. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen tegen nieuwszender ABC. Ze wijst daarbij vooral op de sterke arbeidsmarkt in de VS.