Vader verdacht van fatale mishandeling dochter van vier maanden

Nieuws
Een 24-jarige man uit Vught wordt ervan verdacht dat hij in augustus z’n vier maanden oude baby om het leven bracht. De zaak kwam donderdag naar buiten, doordat die voor het eerst werd behandeld bij de rechtbank in Den Bosch.
anp
donderdag 1 december 2022 om 09:45 aangepast 10:29
Afbeelding
beeld anp
anp

Volgens de officier van justitie had het meisje diverse breuken in het lichaam en aan het hoofd, waardoor ze overleed. Justitie onderzoekt ook nog de mishandeling van de moeder en de broer van het meisje. Dat is nu nog niet officieel een verwijt, zei de aanklager. Wel gaf hij zijn partner weleens een tik, zei zijn advocaat: "Maar dat is geen bewijs dat hij zijn kinderen heeft mishandeld."

Politie en justitie hebben niet eerder bericht over de zaak omdat er nog veel onderzocht moest worden. Het onderzoek naar de dood van het meisje begon op 21 augustus. Die ochtend kwam er een melding bij de politie van een reanimatie van een baby in een woning in Vught. Vijf dagen na de melding werd vader Denilson F. opgepakt als verdachte. Sindsdien zit hij vast op verdenking van moord of doodslag.

Avond voor fatale mishandeling

De avond ervoor is het meisje nog gefilmd in een maxi-cosi. Dat was om 19.15 uur. Ze was volgens de officier van justitie toen nog levendig. Daarna is de moeder vertrokken en was F. alleen met het kindje thuis. Rond 23.00 uur zocht hij op Google naar ‘diepe slaap’ en ‘baby slapen wil niet wakker’. Hij verzette zich later tegen het maken van een scan van het lichaam van het meisje, vertelde de officier. Volgens de advocaat is er "geen enkel direct bewijs" dat F. het kindje mishandelde.

Ondanks het verzoek van zijn raadsman om F. vrij te laten, hield de rechtbank hem in de cel.

Zittingszaal vol

De zitting in het Paleis van Justitie in Den Bosch was druk bezocht. De hele zaal zat vol. De verdachte zelf was er niet persoonlijk. Hij woonde de zitting bij via een videoverbinding. De volgende zitting is 16 februari. Ook dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tata Steel veroordeelt uitspraken personeel over klimaatactivisten

De directie en de centrale ondernemingsraad van Tata Steel zeggen 'met afschuw' kennis te hebben genomen van uitspraken die medewerkers hebben gedaan in WhatsApp- en Facebookgroepen over een demonstratie die maandag wordt gehouden door klimaatactivisten bij de fabriek in..

Afbeelding

Man verdacht van schieten op Apache-helikopter weer vrij

De 52-jarige man uit Uddel die donderdag was aangehouden omdat hij met een vuurwapen op een Apache-gevechtshelikopter zou hebben geschoten is weer vrij.

Afbeelding

Massale protesten in Israël ondanks uitstel justitiële hervorming

Ondanks het uitstel van de controversiële justitiële hervormingen zijn in Israël tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de uiterst rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu.

Afbeelding

Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober.

Afbeelding

Nieuwste lichting dienstplichtigen Rusland opgeroepen

Zoals elk jaar worden er in Rusland in de lente jonge mannen voor de dienstplicht van een jaar opgeroepen. Schout-bij-nacht Vladimir Tsimlianski van de generale staf zei dat 147.000 van de 700.

Afbeelding

Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten.