Maatregelen Amsterdam om groei en overlast toerisme te beperken

Nieuws
Het college van B en W van Amsterdam wil een aantal maatregelen nemen om de groei van het toerisme te beperken en de overlast ervan tegen te gaan. Om de stad leefbaar te houden, wil het stadsbestuur onder meer overlastgevende vrijgezellenfeesten en georganiseerde kroegentochten aanpakken, het aantal riviercruises beperken en sluitingstijden van horecazaken en raamprostitutie op de Wallen vervroegen.
anp
woensdag 30 november 2022 om 17:57
Afbeelding
beeld anp
anp

Ook zijn burgemeester en wethouders voorstander van een blowverbod in bepaalde delen van de binnenstad. Het pakket aan maatregelen wordt in december aan de gemeenteraad voorgelegd. Ook komt er een actieve ontmoedigingscampagne voor buitenlandse bezoekers die ‘los willen gaan’ in Amsterdam. Die campagne moet begin volgend jaar van start gaan.

‘Als de stad ons lief is, moeten we nu actie ondernemen. Er is veel gedaan de afgelopen jaren, maar we moeten de komende jaren nog méér doen’, zegt wethouder Sofyan Mbarki (Economische zaken en Aanpak Binnenstad). ‘Afgelopen maanden heb ik gesproken met veel verschillende partijen: bewoners, ondernemers, experts en belangenorganisaties. Uit deze gesprekken kwam duidelijk naar voren dat iedereen hart voor de stad heeft en ingrijpen nodig is om de overlast en de drukte tegen te gaan.’

Om de overlast in het Wallengebied te kunnen aanpakken, wil het college van B en W in de weekendnachten de openingstijden van horeca en raamprostitutie aanscherpen. Dat gebeurt op verzoek van de bewoners. Voor horecazaken geldt dan een aangepaste sluitingstijd van 02.00 uur, waarbij vanaf 01.00 uur geen nieuwe bezoekers meer toegelaten mogen worden. Voor raamprostitutie wordt een nieuwe sluitingstijd van 03.00 uur voorgesteld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Leidse biotechnoloog krijgt in VS goedkeuring voor tweede medicijn

De Leidse biotechnoloog Pharming heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen. Voor de onderneming gaat het om een grote stap.

Afbeelding

KRO-NCRV en RTL voor de rechter om eerste docu over Kees Momma

Omroep KRO-NCRV heeft een kort geding aangespannen tegen RTL over de uitzendrechten van de documentaire Het beste voor Kees uit 2014. De omroepbedrijven bevestigen vrijdag na berichtgeving van het AD dat zij elkaar dinsdag in de rechtszaal treffen.

Afbeelding

ABP vergoedt schade duizenden mensen die pensioengeld misliepen

Pensioenfonds ABP komt met extra compensatie voor ruim 8000 mensen die jarenlang geen arbeidsongeschiktheidspensioen kregen maar daar wel recht op hadden.

Afbeelding

1500 mensen geëvacueerd bij eerste grote bosbrand Spanje dit jaar

Door de eerste grote bosbrand dit jaar in Spanje hebben ongeveer 1500 mensen hun huis moeten verlaten. Bijna 40 vierkante kilometer natuur ten noorden van de Oost-Spaanse stad Valencia werd verwoest.

Afbeelding

Na toiletbezoek ontsnapte tbs'er is terug in Groningse kliniek

Een tbs'er die op 10 januari ontsnapte uit de Groningse Dr. S. van Mesdag-kliniek na een toiletbezoek is weer terecht. Dat bevestigt een woordvoerster van de justitiële inrichting na berichtgeving door RTV Noord.

Afbeelding

Enkele vluchten Eindhoven geschrapt vanwege klimaatprotest

Enkele vluchten van en naar Eindhoven Airport zaterdag gaan niet door, omdat klimaatactivisten van Extinction Rebellion dan actie willen voeren bij de luchthaven. Mogelijk doen enkele honderden aanhangers daaraan mee. Het is nog niet bekend wat de groep precies van plan is.