Maatregelen Amsterdam om groei en overlast toerisme te beperken

Nieuws
Het college van B en W van Amsterdam wil een aantal maatregelen nemen om de groei van het toerisme te beperken en de overlast ervan tegen te gaan. Om de stad leefbaar te houden, wil het stadsbestuur onder meer overlastgevende vrijgezellenfeesten en georganiseerde kroegentochten aanpakken, het aantal riviercruises beperken en sluitingstijden van horecazaken en raamprostitutie op de Wallen vervroegen.
anp
woensdag 30 november 2022 om 17:57
Afbeelding
beeld anp
anp

Ook zijn burgemeester en wethouders voorstander van een blowverbod in bepaalde delen van de binnenstad. Het pakket aan maatregelen wordt in december aan de gemeenteraad voorgelegd. Ook komt er een actieve ontmoedigingscampagne voor buitenlandse bezoekers die ‘los willen gaan’ in Amsterdam. Die campagne moet begin volgend jaar van start gaan.

‘Als de stad ons lief is, moeten we nu actie ondernemen. Er is veel gedaan de afgelopen jaren, maar we moeten de komende jaren nog méér doen’, zegt wethouder Sofyan Mbarki (Economische zaken en Aanpak Binnenstad). ‘Afgelopen maanden heb ik gesproken met veel verschillende partijen: bewoners, ondernemers, experts en belangenorganisaties. Uit deze gesprekken kwam duidelijk naar voren dat iedereen hart voor de stad heeft en ingrijpen nodig is om de overlast en de drukte tegen te gaan.’

Om de overlast in het Wallengebied te kunnen aanpakken, wil het college van B en W in de weekendnachten de openingstijden van horeca en raamprostitutie aanscherpen. Dat gebeurt op verzoek van de bewoners. Voor horecazaken geldt dan een aangepaste sluitingstijd van 02.00 uur, waarbij vanaf 01.00 uur geen nieuwe bezoekers meer toegelaten mogen worden. Voor raamprostitutie wordt een nieuwe sluitingstijd van 03.00 uur voorgesteld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Turkije weigert aardbevingshulp Cyprus

Turkije weigert aardbevingshulp van het nabijgelegen Cyprus. De Turkse autoriteiten hebben het sturen van een reddingsteam afgewezen, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen Cypriotische media.

Afbeelding

Ryanair wil actie tegen verstoring luchthaven Dublin door drones

Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil dat er onmiddellijke actie wordt ondernomen tegen drones die de afgelopen dagen voor verstoringen van vluchten op de luchthaven van Dublin hebben gezorgd. Door vertragingen werden duizenden passagiers geraakt.

Afbeelding

Rotterdam en Amsterdam doneren 1 euro per inwoner

Amsterdam en Rotterdam doneren beide 1 euro per inwoner aan het Rode Kruis voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. 'De aardbeving in Turkije en Syrië is een ongekende ramp.

Afbeelding

Amateurclubs mogen minuut stilte houden voor ramp Turkije

Clubs uit het amateurvoetbal die komend weekeinde een minuut stilte willen houden om stil te staan bij de ramp in Turkije en Syrië, mogen dat van de KNVB doen. De voetbalbond vraagt wel om het initiatief vooraf te bespreken met de tegenstander en scheidsrechter.

Afbeelding

België voert strenge regels in voor reclame cryptomunten

De Belgische regering voert strenge regels in voor reclame voor virtuele munten als Bitcoin. Zo krijgt elke reclame een waarschuwing: "Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico".

Afbeelding

ABN AMRO zoekt info van klanten die compensatie kunnen krijgen

ABN AMRO heeft van een groep klanten die mogelijk recht hebben op compensatie bepaalde gegevens niet meer. Het gaat om mensen die een doorlopend krediet hadden met een veranderend rentetarief en nog steeds klant zijn van de bank.