Biden reageert trots op overwinning VS op Iran

Nieuws
De Amerikaanse president Joe Biden heeft trots en verheugd gereageerd op de zege van het Amerikaanse voetbalteam op Iran. Dankzij een 0-1 overwinning in het beladen duel kwalificeerde Team USA zich voor de achtste finale, waarin Nederland zaterdag de tegenstander is.
anp
woensdag 30 november 2022 om 01:07
Afbeelding
beeld anp
anp

Biden was in Bay City, in de staat Michigan, om een fabriek te bezoeken en een toespraak over de economie te geven. Hij had het podium al verlaten toen hij de uitslag van de wedstrijd te horen kreeg. Daarop liep hij terug naar het podium, pakte de microfoon en deelde de uitslag met het publiek.

‘VS 1, Iran 0, wedstrijd is voorbij’, zei Biden, waarop met gejuich werd gereageerd in de zaal. Daarop zette de president nog een tandje bij ‘USA, USA!’, scandeerde hij. En: ‘Dat is een grote wedstrijd, man! Ik sprak de bondscoach en de spelers van tevoren. Ik zei dat ze het konden. (...) Ze hebben het geflikt!’ Biden keek triomfantelijk rond om te besluiten met: ‘Het leek me dat jullie dat wel wilden horen.’

Per Twitter liet de Amerikaanse ploeg niet veel later weten: ‘WE DID IT, JOE.’

In New York werd na de overwinning op Iran het Empire State Building in de nationale kleuren rood-wit-blauw verlicht om het bereiken van de achtste finales te vieren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Pakistanen kunnen weer op Wikipedia na opheffing blokkade

De Pakistaanse regering heeft de blokkade op Wikipedia opgeheven. De Pakistanen konden sinds vrijdag niet meer terecht bij de online-encyclopedie, omdat de regering vond dat daar 'godslasterlijke' dingen te lezen waren.

Afbeelding

Nieuwe Call of Duty stuwt omzet Activision Blizzard

Activision Blizzard, het gamesbedrijf achter titels als Call of Duty en World of Warcraft, heeft het aantal bestellingen in het laatste kwartaal van vorig jaar flink zien stijgen. Dat was met name te danken aan de nieuwste titel in de Call of Duty-reeks, Modern Warfare II.

Afbeelding

Naschok in Zuid-Turkije met kracht van 5.3

In het zuiden van Turkije is na de verwoestende aardbevingen van maandag een naschok geweest met een kracht van 5.3. De schok werd door het Amerikaans seismologisch instituut USGS gemeten op 29 kilometer van Gaziantep, vlak bij de eerdere aardbevingen.

Afbeelding

Dell bij verliezers op Wall Street na bekendmaking ontslagronde

Dell Technologies is maandag op Wall Street in het rood geëindigd. De computerfabrikant maakte bekend ongeveer 6650 banen te schrappen om kosten te besparen. Het bedrijf zet die stap omdat het kampt met een zwakkere vraag naar pc's.

Afbeelding

Minister Yellen: economie VS sterk en weerbaar

De economie van de Verenigde Staten blijft sterk en weerbaar. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen tegen nieuwszender ABC. Ze wijst daarbij vooral op de sterke arbeidsmarkt in de VS.

Afbeelding

591.000 euro binnen op Giro 7244 voor slachtoffers aardbevingen

Op Giro 7244 is inmiddels 591.000 euro binnengekomen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. De hulporganisatie heeft Giro 7244 eerder maandag geopend.