Baudet op FvD-congres: laat zien wat een leuke club wij zijn

Nieuws
Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie (FvD), heeft op zijn partijcongres gezegd dat zijn partij staat voor tolerantie, inclusie en openheid van geest. "Onze tegenstanders, dat zijn de intoleranten", aldus Baudet, die zei dat hij graag zou zien dat Nederland weer ziet "wat een leuke club wij zijn".
anp
zaterdag 26 november 2022 om 17:43
Afbeelding
beeld anp
anp

Baudet verwees op zijn congres onder meer naar een groep betogers die zaterdag in de buurt van de congreslocatie protesteerde tegen FvD. Ook haalde hij uit naar politieke partijen die ervoor gepleit hebben dat het makkelijker moet worden om politieke partijen te verbieden als die zich buiten de rechtsstaat plaatsen.

"Zij mogen onbeperkt uithalen en wij worden continu geframed in een hoek waar ik vind dat wij totaal niet in passen", zei Baudet tegen de volgens de partij ongeveer 2500 aanwezige FvD’ers en andere belangstellenden. Hij zei dat zijn partij oppositie voert op een manier die positief, grondig en "niet verbeten" is en met "constructieve voorstellen" komt, binnen de rechtsstaat.

Geweldloos

Baudet zei ook nadrukkelijk dat zijn partij altijd geweldloos te werk gaat. Hij verweet journalisten dat ze zijn woorden (al dan niet bewust) verkeerd opvatten en weergeven omdat hij dingen vaak "overdrachtelijk" bedoelt.

Toch riep Baudet ook zijn partijgenoten expliciet op om geweldloos te zijn in hun protest en erkende hij dat hij en zijn partij soms te scherp uit de hoek zijn gekomen. "Ik had een paar dingen niet moeten zeggen", aldus Baudet. Bijvoorbeeld zijn opmerking dat de wereld wordt geleid door "reptielen".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Pakistanen kunnen weer op Wikipedia na opheffing blokkade

De Pakistaanse regering heeft de blokkade op Wikipedia opgeheven. De Pakistanen konden sinds vrijdag niet meer terecht bij de online-encyclopedie, omdat de regering vond dat daar 'godslasterlijke' dingen te lezen waren.

Afbeelding

Nieuwe Call of Duty stuwt omzet Activision Blizzard

Activision Blizzard, het gamesbedrijf achter titels als Call of Duty en World of Warcraft, heeft het aantal bestellingen in het laatste kwartaal van vorig jaar flink zien stijgen. Dat was met name te danken aan de nieuwste titel in de Call of Duty-reeks, Modern Warfare II.

Afbeelding

Naschok in Zuid-Turkije met kracht van 5.3

In het zuiden van Turkije is na de verwoestende aardbevingen van maandag een naschok geweest met een kracht van 5.3. De schok werd door het Amerikaans seismologisch instituut USGS gemeten op 29 kilometer van Gaziantep, vlak bij de eerdere aardbevingen.

Afbeelding

Dell bij verliezers op Wall Street na bekendmaking ontslagronde

Dell Technologies is maandag op Wall Street in het rood geëindigd. De computerfabrikant maakte bekend ongeveer 6650 banen te schrappen om kosten te besparen. Het bedrijf zet die stap omdat het kampt met een zwakkere vraag naar pc's.

Afbeelding

Minister Yellen: economie VS sterk en weerbaar

De economie van de Verenigde Staten blijft sterk en weerbaar. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen tegen nieuwszender ABC. Ze wijst daarbij vooral op de sterke arbeidsmarkt in de VS.

Afbeelding

591.000 euro binnen op Giro 7244 voor slachtoffers aardbevingen

Op Giro 7244 is inmiddels 591.000 euro binnengekomen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Dat meldt een woordvoerder van het Rode Kruis. De hulporganisatie heeft Giro 7244 eerder maandag geopend.