Problemen op afdeling Cardiologie van Zwols ziekenhuis

Nieuws
Het ziekenhuis Isala kampt met problemen op de afdeling Cardiologie, schrijft het Zwolse ziekenhuis in een verklaring in reactie op een artikel van de Volkskrant. Volgens de krant mogen drie cardiologen voorlopig bepaalde ingewikkelde ingrepen niet meer zelfstandig uitvoeren, nadat medewerkers over hun functioneren aan de bel hadden getrokken. Het ziekenhuis heeft dit zaterdagochtend niet bevestigd.
anp
zaterdag 26 november 2022 om 08:43
Afbeelding
beeld anp
anp

Het ziekenhuis spreekt in de verklaring van onderbezetting bij arts-assistenten en andere zorgmedewerkers en zegt dat de afgelopen maanden meerdere maatregelen zijn getroffen en aanpassingen zijn gedaan in de bedrijfsvoering. ‘Omdat er geen patiëntonveilige situaties mogen ontstaan’, aldus het ziekenhuis. ‘We zijn er nog niet, maar we zijn wel met elkaar de juiste stappen aan het zetten om de ontstane problematiek binnen de afdeling Cardiologie op te lossen.’

Volgens de Volkskrant dreigden medewerkers het werk neer te leggen als niet kon worden gegarandeerd dat altijd een meer ervaren cardioloog in de buurt zou zijn. De afgelopen weken moest zo vaak de hulp van een meer ervaren cardioloog worden ingeroepen, dat medewerkers niet genoeg vertrouwen hadden dat de drie cardiologen zelfstandig veilige zorg konden leveren, schrijft de krant. Deze drie cardiologen zouden zijn aangesteld om een tekort aan artsen in het ziekenhuis op te vangen.

Op de afdeling Cardiologie van het ziekenhuis is het al langer onrustig. Zo speelt er een corruptiezaak rond een groep cardiologen van het Isala. Zij zouden een leverancier van medische hulpmiddelen hebben voorgetrokken bij bestellingen en hiermee miljoenen hebben verdiend. De FIOD onderzoekt de zaak. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zei begin september geen aanwijzingen te hebben dat de patiëntveiligheid hierdoor in gevaar kwam.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Van der Wal: alles op alles zetten tegen kloof boeren en Randstad

Het kabinet wil 'alles op alles' zetten om de gevoelde kloof tussen het platteland en de Randstad kleiner te maken, zegt stikstofminister Christianne van der Wal.

Afbeelding

Advocaat klimaatactivist: gebiedsverbod voor A12 is onterecht

Het is onrechtmatig dat een klimaatactivist door een gedragsaanwijzing de komende tijd niet op de A12 mag komen, stelt advocaat Willem Jebbink vrijdag voor de rechtbank in Den Haag.

Afbeelding

OM overlegt met Extinction Rebellion over snelwegblokkade

Klimaatactiegroep Extinction Rebellion voert vrijdag overleg met het Openbaar Ministerie over de aangekondigde blokkade van de snelweg A12 in Den Haag. Dat zegt de advocaat van de groep, Willem Jebbink. Een OM-woordvoerder bevestigt het gesprek.

Afbeelding

Polen stuurt naast Leopards ook andere tanks naar Oekraïne

Polen stuurt naast veertien Leopard 2-tanks ook zestig andere tanks naar Oekraïne, zo heeft premier Mateusz Morawiecki bekendgemaakt. Die zijn van Poolse makelij. Het land leverde afgelopen zomer als eerste land tanks aan het Oekraïense leger, ongeveer 250 stuks.

Afbeelding

Kledingketen H&M lijdt verlies door hogere kosten en ontslagen

De Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) heeft een zwaar jaar achter de rug. Door flink gestegen kosten, het vertrek uit Rusland en een reorganisatie daalde de winst over het hele jaar met ruim twee derde ten opzichte van een jaar eerder.

Afbeelding

Historische groei aantal zonnepanelen op woningdaken in 2022

Netbeheerders hebben in 2022 een historische groei van het aantal zonnepanelen op woningdaken waargenomen. Belangrijke aanjager van de populariteit van zonnepanelen onder woningbezitters is de salderingsregeling, meldt branchevereniging Netbeheer Nederland.